Ada Colau en l'entrevista a Al-Jazeera
Ada Colau en l'entrevista a Al-Jazeera

Colau defensa el referèndum a Al-Jazeera i diu que no ha estat mai independentista

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat el referèndum com a via per donar sortida a "una situació institucional que no funciona entre Catalunya i l'estat espanyol".

En una entrevista a Al-Jazeera, Colau assegura que, com a demòcrata, creu que la millor manera de trobar-hi una solució és permetent que es pugui votar.

"Sempre hem defensat que hi ha d'haver un referèndum, perquè ja portem molts anys d'una situació institucional de bloqueig, una situació institucional que no funciona entre Catalunya i l'estat espanyol, i, a més, portem uns anys de manifestacions massives, de milions de persones que de forma pacífica i de forma cívica han sortit al carrer en les manifestacions més grans d'Europa, segurament, a favor de poder decidir democràticament quina relació ha de tenir Catalunya en l'Estat."

Colau diu a l'entrevista que mai no ha estat independentista.

"No he estat mai independentista, però, com a demòcrata, crec la ciutadania ha de decidir les grans qüestions. Hi ha una gran majoria social, al voltant del 80% de la població de Catalunya, que veu que la relació entre Catalunya i l'Estat no funciona i que demana poder-ho resoldre a través d'una votació."

Colau sempre ha mantingut que no és independentista, tot i que ella mateixa va explicar que va votar "Sí Sí" en la consulta del 9N.

L'alcaldessa de Barcelona assenyala el govern espanyol per la "situació de bloqueig".

"L'Estat es nega completament a atendre aquesta petició i hi ha una situació de bloqueig. Volem que es faci el referèndum, i que es faci de manera efectiva."

Colau subratlla que la consulta "ha de ser efectiva", com les que s'han fet a Escòcia o al Quebec. Amb tot, ha recordat que la victòria del "sí" en un referèndum no està assegurada, ja que, a les darreres eleccions, l'independentisme va assolir una majoria parlamentària, però no va superar la majoria en vots.

Colau ha fet l'entrevista en català, responent a les preguntes que l'entrevistadora li feia en anglès. Durant l'entrevista han parlat molt de Barcelona, i la web d'Al-Jazeera encapçala la informació amb un titular sobre la ciutat: "Barcelona està perdent la seva identitat".

Aquesta és l'entrevista sencera que ha emès Al-Jazeera.

 

Al-Jazeera va entrevistar fa poc el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va formular tres possibles preguntes per al referèndum, fins i tot una en clau negativa.

Anar al contingut