Barcelona

Colau critica els incidents a Gràcia: "És absolutament rebutjable, la violència no és el camí"

L'Ajuntament de Barcelona xifra en 60.000 euros les destrosses en material urbà dels aldarulls de la nit passada al barri de Gràcia

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha condemnat aquest matí els aldarulls de la nit passada a Gràcia i ha ofert el consistori com a mediador en el conflicte. En declaracions a RAC1, Colau ha criticat les actituds violentes: "És absolutament rebutjable, evidentment. Crec que la violència no és el camí i que no porta enlloc. Aquesta no és la via". L'alcaldessa ha remarcat, però, que cal reflexionar sobre el rerefons d'aquests incidents: "També ens hem de preguntar què hi ha al darrere. Perquè, fins i tot en la manifestació que hi va haver ahir, hi havia molta gent i molts veïns i veïnes que estaven molestos, i que reivindicaven un espai social que durant quatre o cinc anys, sense cap mena de problemes, al contrari, molt arrelat al barri i amb moltes complicitats del teixit veïnal, han estat fent activitat social."

Els incidents de Gràcia van acabar amb un detingut i una quinzena de ferits. Les accions violentes es van viure després d'una protesta pel desallotjament d'un antic banc ocupat fa cinc anys. Aquests són els incidents més greus que hi ha hagut a Barcelona des del desallotjament de Can Vies fa dos anys. I els primers d'aquesta magnitud als quals ha de fer front Ada Colau. Fins ara no s'havia desallotjat aquesta antiga sucursal perquè l'anterior equip de govern, el de l'alcalde Xavier Trias, va pagar el lloguer anual, que superava els 66.000 euros. Els okupes avisen que es convertiran en el pitjor malson de l'alcaldessa, que no ha renovat el pagament del lloguer.

Colau ha explicat que "l'Ajuntament no intervé en el desallotjament, però no ens en desentenem". I ha afegit: "Hem ofert el que podem oferir. Un espai alternatiu perquè no és nostre."

El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, ha reiterat la voluntat de l'Ajuntament d'actuar com a mitjancer i buscar un centre alternatiu per continuar l'activitat social del local desallotjat. Badia ha quantificat en 60.000 euros les pèrdues en material urbà dels aldarulls.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut