L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, saluda representants del sector cultural i de recerca de la ciutat l'1 de desembre del 2017 (horitzo…
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, saluda representants del sector cultural i de recerca de la ciutat l'1 de desembre del 2017 (horitzontal)

Colau confia que els consellers destituïts i els 'Jordis' surtin de la presó i es posi fi a "l'abús de l'estat de dret"

Actualitzat

ACN Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, confia que les declaracions d'aquest divendres dels consellers destituïts i de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart serveixin perquè quedin en llibertat i s'acabi amb una situació de presó preventiva que ha titllat "d'anomalia i d'abús de les eines de l'estat de dret". Colau ha remarcat que aquesta opinió l'han compartida juristes i també entitats com Amnistia Internacional, al marge dels processos judicials que estiguin en marxa contra els afectats, que l'Ajuntament, ha dit, respecta. També ha advertit que això "no ajuda a resoldre la situació política de fons".

En general, Colau ha constatat que la situació institucional actual és una "anomalia democràtica", i ha afegit que espera que es pugui resoldre com més aviat millor amb les eleccions i amb la llibertat dels empresonats. Al seu parer, no deixen de ser presos per motius polítics.

Anar al contingut