Barcelona

Colau: "Amb el Mobile tothom està d'acord que no s'ha de jugar i s'ha de signar contracte"

La líder de Barcelona en Comú diu que la reunió de traspàs amb l'alcalde en funcions ha estat "molt cordial, distesa i amable"

RedaccióActualitzat

La guanyadora de les eleccions municipals a Barcelona, Ada Colau, i l'alcalde en funcions Xavier Trias, s'han reunit per posar fil a l'agulla al traspàs de l'alcaldia de la ciutat. Colau ha explicat que la conversa ha estat "molt cordial, distesa i amable" entre un alcalde que marxa i una alcaldessa que entrarà a l'ajuntament i suposa un punt i a part amb el to utilitzat durant la campanya.

La líder de Barcelona en Comú ha manifestat també que durant la conversa Trias ha donat per fet que ella seria la propera alcaldessa de Barcelona i que li ha admès que la iniciativa de ser reelegit alcalde no partia d'ell sinó del PP i diversos poders econòmics. Colau ha qualificat de "lògica" que Trias digués que si hi havia una majoria de regidors que volgués que ell fos alcalde, ho seria, però que l'alcalde en funcions continua pensant que ha de governar la llista més votada.

"Amb el Mobile ja hi ha acord i tothom està d'acord que no s'ha de jugar i s'ha de signar contracte", ha assegurant la probable futura alcaldessa de Barcelona. Però una cosa és el Mobile World Congress i l'altra una pròrroga de serveis amb Telefónica, la principal avaladora del MWC, ha dit, que "no era urgent signar-la ara" amb el canvi de govern. Respecte amb el conflicte amb els treballadors de Movistar, Colau ha manifestat que els sembla una oportunitat aprofitar plantejament de pròrroga amb la companyia per incentivar bones pràctiques a la ciutat. "L'ajuntament ha de d'estar al costat dels veïns", ha dit.

Després de manifestar li ha demanat que tots els grups puguin estar presents en la signatura de l'acord amb el MWC, Colau ha avançat que demanarà una reunió amb la direcció amb el mobile per "saber que més podem fer per promoure aplicacions socials al conjunt de la ciutat" i com incentivar l'economia. "Volem que moltes grans empreses entenguin que amb bones pràctiques tothom surt guanyant." ha dit. En la mateixa línia, ha assegurat que volen estudiar quins nous congressos i quins noves activitats poden promoure perquè Barcelona sigui referent.

Per la futura alcaldessa, "Barcelona ho té tot per fer un pas més enllà" per ser "capdavantera i referent mundial amb un millor nivell de gestió de l'economia, més just i democràtic" i amb la recuperació d'una institució que sigui "transparent i equitativa".

La reunió Colau-Trias, en què també han parlat de grans temes com la Sagrera, ha tingut lloc mentre se'n celebrava una altra amb diversos regidors per fer el traspàs en qüestions més tècniques.

Ahir, Colau també va anar a l'ajuntament per abordar el traspàs de poders amb el secretari municipal. A la sortida, la futura alcaldessa va avançar que una de les primeres coses que farà, un cop assumit el càrrec, serà reclamar a la Generalitat el pagament del deute contret amb l'ajuntament. Ada Colau vol demanar audiència amb el president del govern, Artur Mas, per demanar-li que es tornin aquests diners. Va dir que l'actual equip de govern no ha comès cap il·legalitat, però que és qüestionable que hagi firmat contractes amb empreses i multinacionals poc abans del 24-M. També va deixar en l'aire la subvenció a la Fórmula 1 si no es poden garantir les beques menjador.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut