Colau, abocada a una qüestió de confiança pel "no" del PSC als pressupostos

Els 11 vots de BComú no són insuficients davant els 15 en contra de Cs, PSC, PP i CUP i les 15 abstencions del PDeCAT i ERC

Actualitzat

L'alcadessa de Barcelona, Ada Colau, ha quedat abocada aquest dijous a una nova qüestió de confiança per aprovar els pressupostos. L'alcaldessa havia aconseguit l'abstenció del PDeCAT i Esquerra de cara al ple d'aquest divendres, però això no serà suficient.

El vot en contra anunciat per Ciutadans, PP, PSC i la CUP impedirà que es puguin aprovar els comptes per la via ordinària en el ple d'aquest divendres.

Collboni: "És una doble claudicació"

El cop definitiu als pressupostos l'ha donat, justament, l'exsoci de Colau, el socialista Jaume Collboni. La negativa de Collboni arriba després que Barcelona en Comú decidís al novembre trencar el pacte amb el PSC.

Collboni ha justificat el vot negatiu per l'acord amb el PDeCAT, que, segons ell, suposa una "doble claudicació" de Colau:

"Claudica en projectes emblemàtics del model de ciutat d'esquerres, i claudica en posar Barcelona en la lògica política del procés independentista. Colau va trencar el seu govern i aquí està la conseqüència. Ha canviat de socis, però l'aritmètica no li surt."

11, 15 i 15

Els regidors de Ciutadans -5-, PSC -4-, PP -3- i CUP -3- sumen 15 vots negatius, de manera que els 11 de Barcelona en Comú són insuficients per superar l'aprovació dels pressupostos.

L'equip de Colau només hauria pogut aconseguir-ho amb el vot afirmatiu dels regidors del PDeCAT -10- o d'ERC -5-, o amb l'abstenció del PSC.

El PDeCAT ha justificat la seva abstenció com un "exercici de responsabilitat", mentre la CUP ha fonamentat el seu vot negatiu perquè "no tenen clar" quins són els acords de Colau amb el PDeCAT i amb ERC.

Nova moció de confiança

Els pressupostos de Barcelona pel 2017 ja es van aprovar a través d'una moció de confiança fa exactament un any, després que el ple els rebutgés un mes abans.

Llavors van votar-hi a favor BComú i el PSC -15 vots-, mentre que els altres 26 regidors dels 6 grups de l'oposició van votar-hi en contra.

L'any anterior, el primer de Barcelona en Comú al capdavant del govern municipal, es van resoldre amb la pròrroga dels pressupostos de l'any anterior i una modificació a posteriori per poder ampliar-los.

ARXIVAT A:
En comú
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut