Pablo Iglesias i Ada Colau a l'acte de CatComú-Podem
Pablo Iglesias i Ada Colau a l'acte de CatComú-Podem
Barcelona

Colau a ERC i PDeCAT: "La gent treballadora no té cap culpa de la repressió del PP"

En un acte amb Pablo Iglesias, l'alcaldessa de Barcelona reclama a Pedro Sánchez que no "llenci la tovallola dels pressupostos"

Actualitzat

Catalunya en Comú-Podem ha fet un acte aquest diumenge a Barcelona per traslladar la pressió als partits independentistes sobre la necessitat que prosperi l'acord pressupostari entre Podem i el PSOE.

El secretari general, Pablo Iglesias, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han tornat a demanar el suport del PDeCAT i ERC als pressupostos generals de l'Estat del govern de Pedro Sánchez per evitar prorrogar els comptes de Rajoy.

Colau ha dit que els comuns estaran al costat dels independentistes per denunciar la repressió política i judicial, però ha apel·lat a la responsabilitat.

"Ens tindran al seu costat per denunciar la repressió i demanar la llibertat de la gent que és a la presó, però també han d'estar ells al costat de la gent treballadora de Catalunya, que no té cap culpa de la repressió del Partit Popular."

 

 

Colau també ha interpel·lat el PSOE i ha demanat a Pedro Sánchez que no "llenci la tovallola" i ha deixat clar que ells batallaran per l'aprovació dels pressupostos.

"No llencin la tovallola dels pressupostos. En aquests pressupostos s'hi juguen la vida i la situació de drets i llibertats milions de persones, a Catalunya i a l'estat. Nosaltres batallarem fins a l'últim dia perquè sabem el que està en joc, perquè som a peu de carrer."

 

 

Pablo Iglesias també s'ha adreçat al govern de Sánchez i s'ha mostrat molt crític amb la situació a Catalunya.

"Si el govern vol que tirem els pressupostos endavant, s'ho han de treballar. Nosaltres hi podem ajudar, però el govern ha d'escoltar, ha de reconèixer tots els actors polítics. Això implica també assumir que el que passa a Catalunya només tindrà una solució política i democràtica, i que no es resoldrà mai amb repressió, amb garrotades i amb presó."

 

De moment, els partits independentistes han reiterat que no aprovaran els pressupostos de Sánchez després de saber les penes de presó que demanen la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat per als processats per l'1-O, que en total sumen més de 200 anys.

El mateix president Torra va anunciar al Parlament que retirava "qualsevol mena de suport" al govern espanyol, i va afegir: "No trafiquem amb la democràcia ni amb la dignitat."

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut