Palma de Mallorca

Coincideixen dues concentracions a Palma a favor i en contra del govern de Matas pel "cas Andratx"

El cas de corrupció urbanística d'Andratx ha provocat dues manifestacions a Palma de signe contrari. Coincidien en el temps, però els eslògans i els convocants no s'assemblaven de res. En una, s'hi ha demanat que s'aclareixin els fets i que el govern balear assumeixi les responsabilitats polítiques; en l'altra, secundada per alts càrrecs de l'executiu i del PP balear, s'ha criticat la politització del cas. Davant de la seu del govern de les Illes, cassolades i crits de "dimissió" i polítics del Bloc per Mallorca, ERC i Esquerra Unida; al davant de la delegació del govern central, una pancarta que deia "PSOE, execució política" i crits contra Rodríguez Zapatero i a favor de la unitat d'Espanya.

Actualitzat

Fonts del cos nacional de policia han informat que hi havia entre 300 i 400 persones en cada concentració. Entre els manifestants contraris al govern de Jaume Matas, molts s'han solidaritzat amb el diari "El País", després de saber-se que el fiscal general de l'Estat ha rebut una denúncia del president balear per les seves informacions al voltant del "cas Andratx". El cap de llista del Bloc per Mallorca, Gabriel Barceló, ha lamentat que no hi hagués cap dirigent socialista a aquesta manifestació, convocada a través de missatges al mòbil i correus electrònics.

A uns quants metres, els simpatitzants populars defensaven que l'"ús partidista" del cas és a causa que l'oposició no té "arguments per guanyar les eleccions" i recorren a la trama de corrupció per utilitzar-la en contra del PP.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut