Una de les protestes dels treballadors de Coca-Cola
Una de les protestes dels treballadors de Coca-Cola
Madrid

Coca-Cola reobrirà la planta de Fuenlabrada, a Madrid, però com a centre logístic

Els treballadors rebutgen el pla de la companyia i anuncien que el conflicte serà "cada vegada més dur"

Actualitzat

L'empresa embotelladora de Coca-Cola a Espanya reobrirà la planta de Fuenlabrada, a Madrid, d'on va acomiadar més de 800 treballadors. La reobrirà com a centre d'operacions industrials i logístiques, no com a embotelladora, com abans. La fàbrica està tancada des de fa més d'un any, i fins i tot l'havien començat a desmantellar.

La companyia es veu obligada a reobrir-la després de les sentències de l'Audiència Nacional i el Suprem contra l'expedient de regulació d'ocupació que va presentar. Els tribunals van declarar nuls els acomiadaments i van decretar la reincorporació dels treballadors afectats, més d'un miler en total. Els de Madrid es podran reincorporar gràcies a aquesta reobertura de la planta de Fuenlabrada. En el cas de les instal·lacions tancades a Palma, Alacant i Colloto (a Astúries), Coca-Cola es compromet a reincorporar-los en altres centres de treball pròxims.

Però els representants del conegut com a "campament Coca-Cola", que ja fa setze mesos que està instal·lat a la porta de la planta de Fuenlabrada, ja han dit que rebutgen els plans de la companyia de reobrir aquesta planta per a un "projecte alternatiu" i anuncien que el conflicte serà "cada vegada més dur" si l'empresa "no respecta les resolucions judicials". Segons els treballadors, la sentència judicial obliga Coca-Cola a readmetre els treballadors en les condicions que tenien abans de l'acomiadament.

Anar al contingut