Esports

Clubs i federacions catalanes, amb les institucions de Catalunya

Un recull de les diverses institucions que s'han manifestat a favor de les institucions catalanes el 20 de setembre

Actualitzat

Han estat diversos els clubs i federacions que han manifestat el seu suport a les institucions catalanes i el dret a decidir dels catalans després de les detencions i els registres efectuats per la Guàrdia Civil aquest 20 de setembre en el marc de les seves actuacions per impedir el referèndum de l'1 d'octubre.

El Barça s'ha posicionat, però no ha estat l'únic. El Llagostera ha volgut "condemnar qualsevol acte que vulneri els drets civils de la gent de la nostra terra. La llibertat d'expressió i el dret a decidir dels ciutadans són pilars bàsics i haurien de ser respectats per davant de tot. Tanmateix, volem donar tot el suport a l'Ajuntament de Llagostera com de Santa Cristina i als respectius alcaldes Fermí Santamaria i Xavier Sala, així com a tots els alcaldes i polítics que estan lluitant pel dret a viure en democràcia de tots nosaltres". El club gironí disputa aquest dimecres un partit de Copa Federació contra el Cornellà, i tots aquells que vagin amb una bandera catalana podran entrar sense pagar entrada.

El Lleida Esportiu, de la Segona Divisió B de futbol, també s'ha posicionat a la seva pàgina web. Els de la Terra Ferma, davant dels fets d'aquest dimecres 20 de setembre, condemnen "qualsevol acte que pugui comprometre l'exercici de drets civils bàsics com són la llibertat d'expressió o el dret a decidir dels ciutadans. En aquest sentit, el Lleida Esportiu manifesta públicament el seu suport a totes les persones, entitats i institucions que treballen dia a dia per garantir aquests drets". El CE Sabadell, un altre club de la mateixa categoria, manifesta el seu compromís amb la democràcia i la llibertat d'expressió.

L'Europa es manifesta "en favor de les llibertats socials, individuals i col·lectives, la llibertat de pensament, crítica i expressió, la defensa de la voluntat majoritària del poble en cada moment de la seva etapa històrica i el respecte a la lliure elecció política i moral de les persones". El club de futbol de la Tercera Divisió  rebutja, "sense voler obrir cap debat ni posicionament polític", "a tota vulneració dels drets individuals i col·lectius, mostrant igualment el seu suport a les institucions sorgides del vot de la gent. El club també vol expressar la seva condemna a l'impediment del lliure dret de reunió i manifestació, a la coacció cap a la llibertat d'informació dels mitjans de comunicació i el rebuig davant la vulneració de la privacitat de la correspondència".

El Fraikin Granollers ha trigat a reaccionar, però quan ho ha fet ha estat amb contundència i total claredat.

El Reus Deportiu, de la Divisió d'Honor d'hoquei patins, també ha volgut expressar el seu "rebuig a qualsevol acte que coarti els drets bàsics de ciutadans i ciutadanes no només de Reus sinó de tota Catalunya".

Un dels tres equips catalans a la màxima categoria estatal del bàsquet femení, l'Spar Citylift Girona, també ha deixat clara la seva posició.

La mateixa línia ha seguit el Club Patí Vic, gran dominador mundial del patinatge artístic

 


 

Un altre dels clubs que ha expressat el seu rebuig ha estat la Unió Esportiva Santboiana, que explica que "sempre ha defensat, defensa i defensarà  la democràcia, la llibertat d'expressió i el decidir. En aquest sentit dona suport a les institucions que exerceixen l'autogovern de Catalunya". El club expressa el seu suport "a les mobilitzacions que a tal efecte es duguin a terme a Sant Boi, a la comarca del Baix Llobregat i al país". La Santboiana també "vol posar de manifest la necessitat de diàleg per trobar una sortida" i que "continuarà fent costat a la voluntat de la majoria del poble de Catalunya, expressada sempre d'una manera cívica i pacífica".

Del món de la natació, s'han mullat el CN Sabadell, el CN Mataró, el CN Terrassa i el CN Kallipolis.

 

 

 

Pel que fa a les federacions esportives catalanes, s'han anat adherint al manifest de la Unió de Federacions Esportives Catalanes, on la UFEC, sota el lema "Això no és un joc", expressa el seu respecte i suport a les institucions catalanes davant les actuacions que s'estan duent a terme durant el dia d'avui, el nostre desig de viure en un país amb llibertat d'expressió, de reunió i d'acció, i el nostre compromís amb la democràcia i el dret a decidir".

 

Anar al contingut