Barcelona

Clos desmenteix que la nit de Sant Joan es permeti el consum d'alcohol als carrers de la ciutat

L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, ha desmentit que la nit de Sant Joan es permeti el consum d'alcohol als carrers de la ciutat. Clos diu que prohibiran que es begui fora de les revetlles autoritzades a la platja i a la resta de la ciutat, i que augmentaran els controls d'alcoholèmia. D'aquesta manera, l'alcalde corregeix la tercera tinent d'alcalde, Imma Mayol, que dilluns va apuntar l'excepcionalitat de la nit de Sant Joan a l'hora d'aplicar l'ordenança del civisme.

Actualitzat

La decisió de l'Ajuntament d'autoritzar el consum d'alcohol en alguns espais de la via pública, habitualment prohibit per l'ordenança del civisme, no suposa una excepció d'aquesta, ja que la mateixa ordenança inclou en l'apartat final de l'article 46 "que aquest veto pugui quedar sense efecte quan aquest consum compti amb l'oportuna autorització de les autoritats competents".

Clos ha deixat clar que l'autorització de consumir alcohol serà únicament en les revetlles i ha explicat que, per contra, no es tolerarà en concentracions espontànies o disturbis.

A més, ha explicat que durant aquesta nit s'incrementaran els controls d'alcoholèmia "per evitar accidents i morts innecessàries", una actuació que Clos ha indicat que és "la prioritària del consistori".

Anar al contingut