Barcelona

Clos adverteix Espanya d'una forta competència turística i diu que cal potenciar els aeroports secundaris

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, ha assegurat des de Barcelona que els pròxims anys l'estat espanyol s'enfrontarà a una forta competència en el sector turístic arran de la globalització i perquè altres destinacions, que en el passat havien viscut conflictes bèl·lics, oferiran destinacions de sol i platja a preus molt competitius. D'altra banda, Clos ha remarcat la importància de potenciar els aeroports secundaris del conjunt de l'Estat, com ara el de Girona, Reus o el futur que hi haurà a Lleida. Per Clos, aquests aeroports més petits, amb taxes més baixes, amb menys burocràcia i per tant, menys cues, ofereixen una oportunitat molt important per captar nous turistes, sobretot europeus.

Actualitzat

Clos ha assegurat que els pròxims anys Espanya s'enfrontarà a una forta competència en el sector turístic com a conseqüència de la globalització i "de l'augment del nombre de països exempts de conflictes bèl·lics que oferiran destinacions de sol i platja a preus molt competitius". Així ho ha dit durant una conferència feta a Barcelona i convocada per Turisme de Barcelona.

El ministre també ha fet una crida "al turisme de qualitat, la desestacionalització i la creació de valor afegit en les destinacions turístiques espanyoles per poder fer front a una nova situació en el sector". En aquest sentit, el titular de Turisme ha destacat el procés que la ciutat de Barcelona ha viscut els últims anys i que ha portat la capital catalana "a situar-se al capdavant del turisme mundial amb una identitat pròpia". Per contra, ha dit que "altres destinacions més tradicionals com ara les illes Canàries o Mallorca hauran d'adaptar la seva oferta a la nova demanda per mantenir el seu negoci".

El responsable del Ministeri d'Indústria ha explicat que cada vegada més, els turistes fan estades més curtes i més diversificades durant les seves vacances, i per aquesta raó "el model de tres setmanes d'estada en una destinació de sol i platja per a tota la família ha de reconvertir-se i buscar més rotació que asseguri el lideratge d'Espanya del sector turístic mundial".

Finalment Clos ha remarcat la importància de potenciar els aeroports secundaris. I és que per ell, aquests aeroports més petits, amb taxes més baixes, amb menys burocràcia i, per tant, menys cues, ofereixen una oportunitat molt important per captar nous turistes, especialment europeus.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut