Hillary Clinton consultant el seu telèfon mòbil, en una imatge d'arxiu
Hillary Clinton consultant el seu telèfon mòbil, en una imatge d'arxiu
Washington

Clinton testifica voluntàriament davant l'FBI per la utilització d'un correu privat quan era secretària d'Estat

RedaccióActualitzat

L'aspirant a candidata demòcrata a la presidència nord-americana, Hillary Clinton, ha testificat voluntàriament, a la policia federal, l'FBI, en el procés d'investigació sobre la utilització d'una missatgeria privada mentre era secretària d'Estat del president Obama.

La també exprimera dama i exsenadora ha acudit al Departament de Justícia per intentar que el cas arribi a una conclusió abans de les presidencials del novembre.

La polèmica pels seus correus electrònics en què utilitzava la missatgeria de l'estat i una de privada seva va sorgir fa un any i mig, quan els mitjans de comunicació van publicar que durant els seus 4 anys al capdavant de la diplomàcia nord-americana va mantenir la seva adreça personal amb un servidor privat.

El conflicte es basa en el fet de si va transmetre informació classificada en el seu compte personal.

Ella mateixa va admetre l'any passat que no havia estat una decisió gaire intel·ligent, la de prescindir del compte oficial de la Casa Blanca, que està sotmès a estrictes mesures antiespionatge.

L'escàndol dels correus electrònics s'ha convertit en un dels principals obstacles de la campanya de Clinton per arribar a la Casa Blanca.

Anar al contingut