Nova York

Clinton, la primera dona candidata amb possibilitats a la presidència dels EUA després d'haver guanyat la majoria de les primàries

Sanders diu que no abandona les primàries i Obama felicita Clinton i avala així la seva candidatura pel Partit Demòcrata

RedaccióActualitzat

Hillary Clinton ja ha fet història. S'ha convertit oficialment en la primera dona, i així ho ha reivindicat, que serà candidata a la presidència dels Estats Units per a un dels dos partits grans i, per tant, amb possibilitats de ser escollida. Clinton s'ha autoproclamat candidata en un discurs a Brooklyn després d'haver guanyat en quatre dels sis estats que estaven en joc, inclòs Califòrnia:

"Per primera vegada en la nostra història, una dona és nominada candidata a la presidència dels Estats Units per un dels partits polítics més grans. Gràcies a vosaltres hem aconseguit una fita històrica".

Ha estat un discurs emotiu d'una Hillary agraïda perquè finalment es veu capaç de trencar el sostre de vidre que, com va dir quan es va quedar a les portes de la nominació el 2008, havia començat a foradar. Però queda molta feina per fer. Una de les més importants, unir el partit, per això ha tornat a tenir paraules d'elogi cap a Bernie Sanders i ha demanat als seus seguidors que s'uneixin a la seva campanya, entre altres coses, per frenar Trump. Els atacs cap a ell han ocupat més de la meitat del curt discurs de Clinton, que s'ha presentat com l'antítesi del candidat republicà:

"Donald Trump no és apte, ara com ara, per ser president dels EUA".

Clinton s'ha imposat a Califòrnia, Nova Jersei, Dakota del Sud i Nou Mèxic i Sanders a Dakota del Nord i Montana.

De tota manera, la confirmació de la candidatura presidencial es farà en la convenció demòcrata que se celebrarà a Filadèlfia entre el 25 i el 28 de juliol.

Obama felicita Clinton

El president dels Estats Units, Barack Obama, ja l'ha felicitada i ha beneït, d'aquesta manera, la seva candidatura pel Partit Demòcrata. En un comunicat, el president ha felicitat la "inspiradora" campanya de Clinton i de Bernie Sanders:

"El president Obama ha trucat la secretària Clinton i el senador Sanders. El president els ha felicitat  per portar a terme campanyes inspiradores que han motivat els demòcrates."

Sanders no tira la tovallola

Qui també ha felicitat Clinton és el seu contrincant demòcrata, Bernie Sanders, que amb tot, diu que no abandona les primàries per aconseguir l'objectiu de transformar el país i que lluitarà fins a la convenció de juliol.

"No permetrem que Donald Trump es converteixi en el president dels Estats Units. Però la nostra missió va més enllà de derrotar Trump; és transformar el nostre país. Dimarts que ve continuarem lluitant en les últimes primàries, a Washington DC. Continuarem lluitant per cada vot i per cada delegat que puguem aconseguir."

Ara sí que queda clar que Hillary ja mira cap a les generals, per a Trump, també. La mateixa nit que Hillary proclamava la nominació, Trump contrarestava una setmana difícil amb una intervenció amb pròmpter, atípica i continguda en què ha dit que mai decepcionarà els votants després de véncer en un sistema manipulat.

"Mai us decepcionaré. Hem vençut un sistema manipulat".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut