Climatune, la "playlist" meteorològica de Spotify

Una web creada per Spotify i Accuweather ofereix llistes de reproducció amb la música més escoltada a cada ciutat segons el temps que fa

RedaccióActualitzat

Música tranquil·la i amb un punt de melancolia per als dies de pluja? Amb ritme i amb reminiscències dels països del Carib per als dies de sol? O millor a l'inrevés? T'agradaria sentir la música adequada per a cada episodi meteorològic?

La música que escoltem afecta el nostre estat d'ànim. I això Spotify ho sap. El temps que fa també afecta el nostre estat d'ànim. I això Accuweather ho sap. Una música determinada no ens arriba de la mateixa manera en els dies de pluja o els de plena canícula estival. Totes dues companyies ho saben.

Ara, totes dues companyies s'han associat per crear la web Climatune, que genera diferents llistes de reproducció de música en funció del temps que faci a cada ciutat.

 

 

Aquest projecte neix després d'una investigació en què s'ha estudiat amb cura la relació de la música amb les dades recopilades en un miler d'estacions meteorològiques.

Els usuaris de Spotify ja estan acostumats que l'aplicació els suggereixi llistes de música que concorden amb els seus gustos musicals. Ara tindran una llista de cançons suggerides per altres usuaris segons el temps que faci allà on són.

Climatune adapta les nostres llistes musicals tenint en compte el temps que fa a cada ciutat. Un cop el geolocalitzador informa del lloc on ens trobem, Accuweather proporciona el temps que fa en aquell punt. Llavors, a la part esquerra de la pantalla, es veu la "playlist" amb les cançons suggerides, una llista que es reprodueix de manera automàtica.

 

 

Una sèrie d'animacions a la pantalla simulen el temps que fa: ennuvolat, assolellat, amb pluja, neu o vent.

Al Regne Unit van a l'inrevés

En el poc temps que fa que funciona la web, Spotify ha arribat a algunes conclusions sorprenents: mentre que a la major part del món triomfen les cançons més tristes els dies de pluja i les més alegres els dies de sol, al Regne Unit trenquen la norma. Potser perquè tenen més dies grisos que en altres llocs, allà, els dies de pluja prefereixen ritmes ballables i els de sol, música més tranquil·la.

"Adventure of a lifetime", de Coldplay, triomfa els dies rúfols a Berlín, però també és la preferida per als dies de sol a Los Angeles. Un Madrid sota la pluja escolta Lukas Graham, amb "7 years", i Marc Anthony i "La Gozadera".

 

 

Anar al contingut