Viladecans

Clients de la llibreria Els Nou Rals organitzen una "cashmob" per intentar salvar el negoci

Una "cashmob" és una acció col·lectiva convocada a través de les xarxes socials per salvar un establiment. A Viladecans se n'ha fet una per salvar una llibreria amb més de trenta anys de trajectòria i que passa per un moment econòmic delicat.

TV3/RedaccióActualitzat
Cues i aglomeracions per comprar llibres aquest dissabte al matí a la llibreria Els Nou Rals de Viladecans. No es tracta d'un Sant Jordi avançat, és el que s'anomena una "cashmob", una acció col·lectiva per mirar de salvar un negoci. És una nova iniciativa nascuda a les xarxes socials amb el mateix esperit de col·laboració del "crowdfunding" o micromecenatge -aportar diners per impulsar un projecte- i la capacitat de mobilització de les flaixmobs.

Els Nou Rals és la llibreria de referència a la zona. Nascuda fa més de trenta anys, ha nodrit de llibres dues generacions de viladecanencs, però ara passa per una situació econòmica molt delicada. Falta saber si amb la jornada d'avui n'hi haurà prou per evitar-ne el tancament.

El propietari de la llibreria, Jordi Vicente, tenia la intenció de tancar la llibreria però ara el seu futur dependrà de com hagi anat aquesta iniciativa i de les propostes que puguin sorgir.

Coincidint amb la "cashmob", un grup d'escriptors han volgut expressar el seu suport amb la lectura d'un manifest.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut