Barcelona

Cleries canviarà la llei de la dependència perquè les ajudes siguin més àgils i eficaces

Benestar i Família canviarà la llei de la dependència perquè les ajudes siguin més àgils i eficaces. Així ho ha anunciat el nou conseller del ram, Josep Lluís Cleries, que ha criticat la gestió econòmica del seu departament durant els governs del tripartit. Cleries ha anunciat que la seva prioritat serà la lluita contra la pobresa.

Actualitzat
El conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ha anunciat que una de les seves prioritats serà elaborar una llei de la dependència pròpia per gestionar les ajudes de manera més àgil i eficaç. El conseller apunta que "un dels errors que té l'aplicació de la llei és que l'Estat paga la mateixa ajuda a Catalunya que en una altra comunitat", cosa que no veu bé, ja que aquí "aquest servei és més car perquè el nivell de vida és més car". Per això, Cleries creu que "s'ha de renegociar".

De la seva banda, Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector, que engloba més de 3.000 entitats socials, coincideix amb el conseller en la necessitat de reformar la llei de la dependència. Segons Guiteras, el nou conseller "podrà fer propostes resolutives que ens ajudin en el moment en què estem". La presidenta de la Taula del Tercer Sector assegura que si Catalunya tingués una llei de dependència pròpia s'aproparia "més a les nostres necessitats". A més, aplaudeix que una de les prioritats urgents del nou conseller de Benestar sigui la lluita contra la pobresa infantil i de la tercera edat.

Anar al contingut