Perth

Claude Choules, un britànic de 108 anys, és l'últim veterà de les dues guerres mundials

Es diu Claude Choules i és l'única persona al món encara viva que va combatre a la Primera i la Segona Guerra Mundial. Nascut a la Gran Bretanya el 1901, Choules viu actualment a Austràlia i no commemora res que tingui a veure amb els conflictes armats que va viure perquè pensa que es "glorifiquen" les guerres. Choules ha escrit una autobiografia, titulada "L'últim dels últims", perquè els seus néts en puguin conèixer la història. El seu fill assegura que, a banda d'ell, al món hi ha tres supervivents més dels dos conflictes, un turc, un canadenc i un nord-americà, encara que només el seu pare va ser present a les dues batalles. Els altres tres veterans britànics que van viure els fets com ell han mort aquest 2009.

Actualitzat
Claude Choules va néixer el 3 de març del 1901 a Worcestershire, al centre-oest d'Anglaterra. Es va unir a la Royal Navy, la marina britànica, el 1916. Només un any després va formar part de la missió de l'HMS Revenge, amb la qual va ser testimoni de la rendició de la marina alemanya deu dies abans de l'armistici que s'ha commemorat aquest dimecres. 

El 1926 va marxar cap a Austràlia per fer-hi d'instructor de marina i, seduït per l'ambient que va trobar a la terra dels "aussies", va acabar afiliant-se al servei d'aquell país.

A banda de ser l'últim veterà de les dues guerres, Choules ha tingut l'honor d'haver estat casat durant 80 anys amb la seva dona Ethel, morta el 2006, cosa que els va convertir en el 29è matrimoni més llarg de la història. Té 3 fills, 11 néts i 22 besnéts. Actualment viu a la ciutat de Perth, a l'estat d'Austràlia Occidental.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut