Dones vestides amb burca durant una sessió del Parlament de Dinamarca (Reuters)
Dones vestides amb burca durant una sessió del Parlament de Dinamarca (Reuters)
Dinamarca

Classes de "valors danesos" als nens de més d'1 any de barris considerats "guetos"

El govern de Dinamarca vol que el 2030 no hi hagi "societats paral·leles" al país

RedaccióActualitzat

El govern de Dinamarca té la intenció d'educar en els valors majoritaris del país els fills dels migrants pobres no europeus que viuen als barris considerats "guetos".

El primer ministre, el conservador Lars Lokke Rasmussen, al govern des del 2015, ho vol fer a través d'un programa que han anomenat "Una Dinamarca sense societats paral·leles: fora els guetos el 2030".

Llista de "guetos"

El govern danès ha classificat com a guetos els barris en els quals hi ha majoria de migrants de països no europeus amb molt d'atur o amb un percentatge d'un 2,7% de condemnats per actes delictius.

El govern danès ha fet una llista d'aquests barris, uns 25 arreu del país, en què viuen unes 60.000 persones. Molts habitants d'aquests barris provenen de països com Turquia, Síria, l'Iraq, el Líban, el Pakistan o Somàlia.

Notícia relacionada: Dinamarca prohibeix l'ús del burca i el nicab als espais públics

 

A partir d'1 any d'edat

El pla preveu que els nens de les famílies d'aquests barris passin, a partir d'un any d'edat, almenys 25 hores a la setmana en centres de dia. En aquests centres se'ls vol educar en l'idioma i la cultura de Dinamarca, incloses les festes religioses.

Si els pares es neguen a acceptar-ho, s'arrisquen a perdre els beneficis socials als quals puguin optar. En aquests barris hi ha majoria de població musulmana.

Aquest programa contrasta amb el sistema educatiu danès, que no és obligatori fins als 6 anys. El govern justifica la mesura afirmant que és necessària per eliminar la resistència dels habitants d'aquests barris a integrar-se a la societat danesa.

Notícia relacionada: Dinamarca és el país més feliç del món

 

Condemnes dobles i demolicions

Tot això està fixat en una llei que es va aprovar a finals de maig, i que forma part del programa contra els guetos. Entre altres mesures, el govern vol que les condemnes per vandalisme o robatori siguin dobles per als habitants d'aquests barris.

També hi ha plans per limitar els beneficis econòmics que puguin rebre i fins i tot per tirar a terra els barris.

Dinamarca té una població de poc més de cinc milions i mig d'habitants, mig milió dels quals són d'origen estranger. El govern no facilita dades sobre quin percentatge d'aquest mig milió són musulmans.

Notícia relacionada: Dinamarca aprova confiscar els objectes de valor als refugiats per finançar-ne l'acollida

Anar al contingut