Edimburg

Clara Ponsatí s'entrega a la policia escocesa en resposta a l'euroordre del Suprem

El seu advocat assegura que és víctima d'una persecució política i que l'euroordre és un atemptat als drets fonamentals

Actualitzat

Clara Ponsatí s'ha lliurat voluntàriament aquest matí en una comissaria escocesa, a Edimburg, per declarar davant d'un jutge. Ho fa en resposta a l'euroordre de detenció dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que l'ha processat per rebel·lió i malversació.

L'advocat de Clara Ponsatí, el rector de la Universitat de Glasgow, Aamer Anwar, ha explicat a les portes de la comissaria de policia a Edimburg que "en aquests moments s'entrega a la policia l'exconsellera en compliment de l'euroordre" i ha anunciat que la vista judicial del cas tindrà lloc a les 14 hores aquest dimecres.

Aamer Anwar considera que Clara Ponsatí és víctima d'una persecució política i que l'euroordre suposa un atemptat contra els seus drets més fonamentals. També considera els càrrecs que imputen a Ponsatí com "un intent sistemàtic d'esclafar el desig dels catalans de llibertat".

"Les autoritats espanyoles volen extradir la Clara amb els càrrecs de rebel·lió violenta i malversació de fons públics per haver organitzat un referèndum. He donat instruccions al meu equip legal perquè la defensi fermament, ja que veiem aquests càrrecs com una persecució política i un intent sistemàtic d'esclafar el desig dels catalans de llibertat".

 

 

Poc abans d'entregar-se, Ponsatí ha demanat suport econòmic per finançar la seva defensa i en menys de dues hores ha aconseguit més de 45.000 euros en una campanya de micromecenatge per internet.

A principis d'aquest mes, la consellera cessada pel 155 va tornar a viure a St. Andrews, a Escòcia, on és catedràtica a la universitat. Ponsatí va deixar Bèlgica després de quatre mesos i mig.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatRebel·lióJxCat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut