Les màximes autoritats del país han presidit en minut de silenci en memòria de les víctimes en l'atemptat (Reuters)
Barcelona

Clam de silenci a Barcelona en memòria de les víctimes

Silenci per les víctimes de l'atemptat aquest migdia a la plaça de Catalunya i crits de "No tenim por" en resposta al terrorisme

RedaccióActualitzat

Cent mil persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s'han concentrat a les 12 del migdia a la plaça de Catalunya, on s'ha fet un minut de silenci en record per les víctimes de l'atemptat de dijous a la Rambla i a Cambrils.

A més d'omplir el centre de la plaça, milers de barcelonins i turistes de totes les nacionalitats s'han concentrat als voltants per mostrar la seva repulsa pels atemptats.

Els assistents han volgut mostrar una imatge d'unitat contra la barbàrie i de repulsa total contra el terrorisme. Molts portaven senyeres impreses amb imatges de Barcelona amb crespons negres en senyal de dol.

 

 

El silenci s'ha apoderat de la plaça durant un minut i, després, tota la plaça s'ha sumat a un llarg aplaudiment en homenatge a les víctimes. L'aplaudiment ha estat seguit de crits de "No tinc por" entre els assistents. Un crit que s'ha fet unànime i que ha ensordit per uns minuts el centre de Barcelona.

 

 

L'acte en memòria de les víctimes mortals i dels ferits en l'atemptat l'han presidit els principals representants institucionals de Catalunya i Espanya: el rei Felip VI, que s'ha situat entre els presidents Mariano Rajoy i Carles Puigdemont; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, entre altres autoritats.

 

 

També hi han assistit els líders del PSOE, Pedro Sánchez; de Ciutadans, Albert Rivera, i de Podem, Pablo Iglesias, així com diversos consellers del govern de la Generalitat i altres líders polítics catalans.

Els Mossos recomanaven accedir a la plaça a peu i amb temps perquè hi havia controls de seguretat als accessos. També han demanat que que no es portessin motxilles ni bosses de grans dimensions.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut