Concentració davant el Ministeri de Justícia a Madrid (EFE)
Concentració davant el Ministeri de Justícia a Madrid (EFE)

Clam de rebuig a tot Espanya contra la llibertat dels condemnats de La Manada

RedaccióActualitzat

Manifestacions aquest divendres a diferents ciutats d'Espanya contra la decisió judicial que deixa en llibertat provisional els cinc membres de La Manada, condemnats a 9 anys de presó per abusos sexuals a una noia de 18 anys durant els Sanfermines de fa dos anys.

Una decisió molt controvertida que, des que es va fer pública dijous a la tarda, no ha parat de provocar reaccions. Sobretot de grups feministes arreu de l'estat. Creuen que sortir al carrer és imprescindible davant del que consideren que és un abús d'una justícia patriarcal que no les protegeix ni tan sols de les agressions més evidents.

A Madrid, la protesta s'ha convocat davant del Ministeri de Justícia a partir de les set del vespre. S'hi han concentrat milers de persones, la majoria dones, convocades pel Moviment Feminista de Madrid.

"No és abús, és violació. Nosaltres sí que et creiem." o "Ens han declarat la guerra. Que el carrer sigui presó" són algunes de les pancartes que s'hi han pogut veure.

 

 

A Barcelona, la protesta ha tornat a la plaça Sant Jaume, convocada pel col·lectiu Lliures i Combatives. Hi ha reunit unes 400 persones, que han mostrat el rebuig a la decisió judicial.

 

 

També hi ha hagut protestes a Pamplona i a Sevilla.

A Pamplona, milers de persones s'han reunit a la plaça de l'Ajuntament per manifestar el seu rebuig a l'alliberament de La Manada.

 

 

A Sevilla, d'on són els membres de La Manada, la concentració ha reunit centenars de persones. L'ha convocada el moviment feminista sevillà sota el lema "Si La Manada surt al carrer, nosaltres també".

Davant l'ajuntament de la ciutat també s'han sentit crits contra la justícia patriarcal i els concentrats no han dubtat a portar cartells amb les fotografies dels condemnats.

 

 

ARXIVAT A:
La Manada
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut