Barcelona

Clam contra els desnonaments a Barcelona i altres ciutats després del suïcidi d'un home

Desenes de persones s'han concentrat a la plaça de Catalunya de Barcelona per denunciar la desesperació que suposen els desnonaments i reclamar una modificació de les lleis. La protesta, que no és nova, arriba després d'un suïcidi a Granada i d'un intent de suïcidi a Burjassot de persones que havien perdut casa seva.

RedaccióActualitzat
Dues-centes persones s'han concentrat aquest divendres a la nit a la plaça Catalunya per exigir un canvi definitiu de les polítiques d'habitatge que evitin les desenes de desnonaments que hi ha cada dia i el drama humà i familiar que els acompanya. Un gest simbòlic per recordar les dues víctimes més recents del que ja anomenen genocidi financer.

Els concentrats també han exigit un cop més que els bancs paguin per la seva responsabilitat en aquesta crisi.

Des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca asseguren que l'única solució passa per canviar les lleis i no per cap codi de bona pràctica dels bancs ni pels plans de mediació impulsats per governs i ajuntaments.

Les concentracions i protestes, com una tancada pacífica en unes oficines de Bankia de Madrid, es van repetir en altres ciutats de l'estat i tindran continuïtat aquest dissabte. Aquests actes no són nous, però arriben després d'un suïcidi consumat a Granada i d'un intent de suïcidi a Burjassot per part de persones que estaven a punt de perdre el pis on vivien.

Des de les plataformes veïnals d'afectats s'adverteix que, tot i el suport moral que ofereixen, el grau de desesperació augmenta i que les conseqüències poden ser dramàtiques.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut