Fórmula 1

Clam a la Fórmula 1 contra el nou sistema de puntuació

El nou sistema de puntuació a la Fórmula 1 ha obert una gran polèmica. Els equips s'han mostrat decebuts i preocupats davant la decisió unilateral de la FIA de passar a premiar les victòries en detriment de la regularitat. Fernando Alonso, a través de la seva web, també es mostra contrari al nou sistema. En canvi, Bernie Ecclestone, patró de la Fórmula 1, creu que el nou sistema "millorarà la competició".

Actualitzat
Bernie Ecclestone i Max Mosley s'han quedat absolutament sols en la defensa d'aquest nou sistema de puntuació. A la FOTA, l'Associació d'Equips de Fórmula 1, estan indignats per una mesura que s'ha pres de forma unilateral i critiquen que no s'ha tingut en compte el sistema que ells proposaven i que igualment donava més pes a la victòria, amb dotze punts en lloc de deu per al primer, i nou en lloc de vuit al segon.

Alonso no ho entén


Entre els pilots, la sensació també és de desencís: pot ser que en algunes curses hi hagi més espectacle perquè només valdrà guanyar, però la regularitat pot quedar ara sense premi, i això és el que no els agrada. Fernando Alonso ha dit que no entenia la necessitat de canviar les regles constantment i que aquest canvi pot confondre els aficionats. També mostra la seva preocupació per al futur i confia que es puguin replantejar algunes de les noves mesures a curt termini.

Però la indignació va més enllà. A internet, són nombroses les pàgines que recullen firmes en contra del canvi. I és que hi pot haver un cas extrem, poc probable però no impossible: imaginem que un pilot guanya les nou primeres curses. En un campionat de disset Grans Premis, els vuit restants serien un simple tràmit. En l'època gloriosa de Schumacher, això hauria passat més d'una vegada.

Amb el nou sistema de puntuació, el campió de l'any passat hauria estat Massa i no Hamilton, que va guanyar una cursa menys que el brasiler. Això sí, en els últims vint anys el canvi de campió només s'hauria produït en dues ocasions. El Mundial arrencarà la setmana que ve, i ho farà amb aquesta gran polèmica sobre la taula.

L'altra versió

Bernie Ecclestone, patró de la Fórmula 1, s'ha mostrat convençut que el nou sistema per determinar el campió del món, basat en el nombre de victòries, funcionarà i millorarà la competició. "Es tracta d'una modificació del sistema de medalles que vaig proposar, però crec que és un bon començament", ha dit Ecclestone. "La idea és que la gent corri. El que va segon [en una cursa] ha d'intentar guanyar, en comptes de pensar que aquest primer lloc només li donarà dos punts més, que no és una gran motivació", afirma Ecclestone.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut