Primer pla del primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, en una moment de la roda de premsa de l'11 d'octubre de 2017 (horitzontal…
Primer pla del primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, en una moment de la roda de premsa de l'11 d'octubre de 2017 (horitzontal).

Ciutat Vella obre el primer Punt de Defensa dels Drets Laborals de Barcelona

Actualitzat

ACN Barcelona.-Barcelona ja disposa del primer Punt de Defensa de Drets Laborals. S'ha obert al districte de Ciutat Vella de Barcelona i atendrà els veïns que necessitin assessorament o informació relacionada amb els drets laborals i les condicions contractuals de les feines que els ocupen o que estan cercant. És una eina que vol donar resposta a la precarietat i inseguretat que pateixen els treballadors malgrat la millora de la situació econòmica. Així ho ha explicat el primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament, Gerardo Pisarello, que ha defensat que un millor coneixement dels drets pot implicar una millora de l'ocupació i revertir també, en el funcionament de les empreses.

La precarietat laboral, amb salaris baixos i condicions poc dignes, el treball en negre o els falsos autònoms són alguns dels fenòmens que s'han multiplicat amb la crisi econòmica que també ha provocat que, de retruc, els treballadors no coneixen els seus drets. Per solucionar-ho i donar eines a un dels barris més afectats per la crisi econòmica i amb una major presència d'ocupacions relacionades amb l'hostaleria o el comerç, sectors més propicis a la precarietat, l'Ajuntament de Barcelona ha obert el primer Punt de Defensa dels Drets Laborals de Ciutat Vella, un espai on, al costat dels sindicats i amb dues advocades laboralistes contractades a través de Barcelona Activa, es vol donar suport als veïns del districte i assessorar-los en matèria laboral. El tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha explica aquest dimecres que la iniciativa ha d'ajudar als treballadors que pateixen més la precarització del mercat laboral però ha destacat que perquè l'economia funcioni bé, els treballadors han de tenir ''condicions més o menys dignes''. ''A ningú li convé'', ha afegit Pisarello, que un treballador puguin ser acomiadats sense causa, tenir contractes per setmanes o salaris de misèria perquè no permet un bon funcionament de l'economia. Pel tinent d'alcaldia d'Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, si Barcelona vol una economia ''pròspera i dinàmica'' cal que les condicions laborals siguin ''justes''. Pisarello també considera que per aconseguir-ho cal treballar des de la proximitat i per això, cal baixar als ''barris''. Gala Pin, regidora de Ciutat Vella, ha explicat que es vol donar una visió ''integral i holística'' al projecte, que es posa en marxa en forma de prova pilot'' i que per això s'oferirà assessorament en diferents àmbits, i s'obrirà, si és necessari, als treballadors d'altres barris. A banda, des del Punt, també s'anirà a buscar persones que pateixen situacions més complicades per donar-los més assessorament i ajudar-los a sortir de la precarietat. L'assessorament serà gratuït i està previst que es pugui fer en diverses llengües. La iniciativa forma part del Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella, i s'ha dut a terme amb el suport de xarxes laborals del Raval, del Gòtic i del Casc Antic, el Punt d'Orientació i Informació Laboral de Proa a la Mar i de les organitzacions sindicals CCOO i UGT. Pels impulsors d'aquest primer Punt, la mesura complementa altres polítiques de l'Ajuntament per millorar el mercat laboral, com ara, garantir salaris superiors a 1.000 euros i condicions no discriminatòries en la contractació pública, per tal de donar ''exemple'', ha dit Pin, en un àmbit on no tenen competència per actuar com a Ajuntament.

Anar al contingut