Ciutadella

Ciutadella reobre el port i decideix construir un dic i un port esportiu per evitar les rissagues

El Consell de Menorca ha acceptat finalment la construcció d'un dic i un port esportiu al port de Ciutadella. El port, que estava tancat des del dia 15 a causa de la rissaga, s'ha tornat a obrir a la tarda. En una reunió de més de cinc hores el Consell de Menorca, contrari fins ara a la construcció d'un port esportiu, ha cedit a canvi de presentar el seu propi projecte, que haurà de lliurar el 13 de juliol. El president balear, que ha posat condicions al projecte, ja havia manifestat el dia de la gran rissaga que calia construir aquest nou port per garantir la seguretat ciutadana.

Actualitzat
Després de més de cinc hores de reunió el Govern Balear ha decidit obrir el port de Ciutadella a tot el trànsit marítim. Durant la mateixa trobada els representants dels usuaris del port, el Consell de Menorca, i el president balear, Jaume Matas, han acordat la construcció d'un espigó exterior i d'un port esportiu, tal com ja havia indicat Matas el dia 15 de juny que era necessari per a la seguretat ciutadana.

El Consell de Menorca, que fins ara s'oposava a aquesta construcció per l'impacte ambiental que suposarà, ha acabat acceptant a canvi de presentar el seu propi projecte, que hauria d'acabar amb el fenomen de la rissaga que fa quinze dies va causar destrosses importants al port i va provocar-ne el tancament. Jaume Matas ha indicat al Consell quines són les condicions que haurà de complir. El trànsit marítim i comercial haurà d'allunyar-se de la dàrsena actual del port i el nou projecte haurà de proporcionar amarraments d'acord amb la capacitat de càrrega del port.

Finalment el 13 de juliol el Consell de Menorca haurà de presentar la seva proposta.
Anar al contingut