Barcelona

Ciutadans veu "lògica i esperada" la decisió del TC perquè el nou 9-N és "el mateix" que la consulta suspesa

La diputada Inés Arrimadas ha afirmat que "ni dient-ne referèndum, ni dient-ne consulta, ni dient-ne procés participatiu" es pot dur a terme una votació d'autodeterminació "il·legal"

RedaccióActualitzat

La diputada de Ciutadans Inés Arrimadas no s'ha mostrat sorpresa per una decisió del Tribunal Constitucional "lògica i esperada" i ha considerat que els membres del govern de la Generalitat eren "els primers que sabien que es produiria". Arrimadas ha afirmat que "ni dient-ne referèndum, ni dient-ne consulta, ni dient-ne procés participatiu" es pot dur a terme una votació d'autodeterminació "il·legal".

A més, la diputada de C's ha insistit que el procés participatiu era "el mateix" que la consulta suspesa prèviament per l'Alt Tribunal: "mateix dia, mateixa pregunta, mateixes paperetes, mateixes urnes". Arrimadas ha advertit que, si finalment el procés participatiu tira endavant, com ha anunciat Homs aquest mateix dimarts, "es produirà un greu frau social, democràtic i jurídic".

Per la diputada de Ciutadans, el govern català està generant "frustració social" amb l'acte del 9-N tant als "independentistes de bona fe perquè se'ls ha enganyat" com als que no ho són "perquè estem veient com el govern segueix perdent temps, recursos públics i oportunitats en un debat que no ens portarà enlloc".

Per al dia 9, Arrimadas ha anunciat un acte de Ciutadans a l'Auditori AXA amb el títol "amb la democràcia no s'hi juga".

Anar al contingut