Barcelona

Ciutadans reclama a Zapatero que "suspengui" el debat independentista al Parlament de Catalunya

El president de Ciutadans, Albert Rivera, vol que el govern espanyol "suspengui" el debat sobre la independència a Catalunya, reobert com a conseqüència de la proposició de llei presentada per Solidaritat Catalana la setmana passada. Per això ha reclamat al president que actuï immediatament per aturar-ho.

Actualitzat
Ciutadans vol frenar el debat independentista que ha tornat revifar després d'una nova proposta del partit liderat per Joan Laporta.

La proposta de Solidaritat es va presentar a principis del mes de febrer i estableix un procediment perquè el Parlament català, quan ho cregui necessari, pugui declarar de forma unilateral la independència.

La iniciativa va ser aprovada gràcies als vots de CiU però sembla que no té possibilitats de prosperar perquè només té el suport de Solidaritat i d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Malgrat això, però, aquest divendres 4 de març els tres diputats de Ciutadans presentaran la instància davant l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, mentre Rivera reclama que freni aquesta situació perquè "és l'únic organisme que té la legitimitat judicial per demanar al Tribunal Constitucional la suspensió d'aquest debat".
 
En aquest sentit, Rivera ha acusat CiU "de treure profit del que els altres proposen al Parlament", perquè "uns proclamen declaracions il·legals d'independència i CiU les està admetent a tràmit perquè pugui debatre i tensar la corda entre Catalunya i el conjunt d'Espanya".

D'altra banda, el líder de Ciutadans ha avançat que no donarà suport als pressupostos de la Generalitat pel 2011 si es fan retallades en educació i sanitat, en comptes de passar la tisora en "estructures polítiques, en subvencions i en construcció nacional".
Anar al contingut