Ciutadans portarà al Constitucional el vot de Junqueras i Romeva

La formació considera que no és vàlida la manera com han pogut votar, després de la suspensió ordenada per Llarena

Actualitzat

Ciutadans denunciarà al Tribunal Constitucional que el Parlament hagi comptabilitzat els vots d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, empresonats a Lledoners, suspesos de funcions pel jutge Pablo Llarena i que van designar Sergi Sabrià com a persona que votaria per ells.

En les votacions de conclusió del debat de política general, el portaveu parlamentari de la formació, Carlos Carrizosa, ha demanat la paraula per advertir que no estan d'acord que es doni validesa a la fórmula per la qual l'exvicepresident i l'exconseller han designat que s'exerceixi el seu vot.

Ha estat arran d'un empat en una votació -65 vots a favor i 65 en contra- que Cs no dona per bo:  

"S'ha dit que hi ha hagut un empat, però de la correcta interpretació de la interlocutòria del Tribunal Suprem, que suspèn els sis diputats, i considerant que el procediment que va dur a terme el Parlament no és suficient i tampoc està dins de la legalitat, per nosaltres no hi ha hagut un empat sinó que hauria prosperat la proposta de resolució que se sotmetia a votació."

"No hi ha tal empat. Hi ha dos vots més per part dels que han votat a favor de la proposta de resolució. Ho faig constar perquè el meu grup anirà al Tribunal Constitucional per fer valer aquests drets que considerem que han estat vulnerats."

Carrizosa ha comunicat que seguirien aquest mateix criteri per a totes les votacions en què se sumessin els vots de Junqueras i Romeva. I el president del Parlament, Roger Torrent, ha replicat que tenen el dret de recórrer "on creguin" si ho consideren així.


Després d'ell, ha demanat la paraula la diputada de la CUP Maria Sirvent, que ha reclamat "respecte" per les decisions del ple:

"Demanem que es respectin les decisions que hem pres per majoria absoluta en aquest ple i que no s'acceptin les suspensions derivades de la resolució del jutge Llarena."

El ple de les votacions ha començat a primera hora de la tarda, després que s'ha confirmat la ruptura entre ERC i JxCat al Parlament. La mesa ha tombat la delegació de vot dels quatre diputats processats de Junts per Catalunya –Carles Puigdemont, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez- amb els vots d'Esquerra i del PSC.

Junqueras i Romeva van fer servir una altra fórmula, però per Ciutadans tampoc és vàlida i per això la portaran al TC.

ARXIVAT A:
Procés catalàOriol JunquerasRaül RomevaCsGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut