Barcelona

Ciutadans plantejarà una reforma de la Sindicatura de Comptes després de les sospites sobre el seu finançament

Tot i admetre errors pel que fa als comptes del partit, Rivera ha avançat que "Ciutadans plantejarà una reforma de funcionament de la Sindicatura de Comptes perquè creiem que és incompatible tenir el carnet d'un partit polític i ser síndic de comptes". D'altra banda, ha defensat que el procés sobiranista del govern portarà els catalans a una frustració col·lectiva.

RedaccióActualitzat

Tot i admetre errors pel que fa als comptes del partit, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha avançat a "El matí de Catalunya Ràdio" que "Ciutadans plantejarà una reforma de funcionament de la Sindicatura de Comptes, perquè creiem que és incompatible tenir el carnet d'un partit polític i ser síndic de comptes".

De tota manera, la formació ja s'ha posat a disposició del Síndic per oferir-li els comptes, si els hi demana, de la fundació Tribuna Cívica i l'associació Egara Civitas que depenen del partit per les sospites sobre el seu finançament. Rivera ja havia advertit que el seu partit és víctima d'una campanya de desprestigi per les continuades filtracions de la Sindicatura de Comptes i va reclamar un debat al Parlament sobre si els militants de partits han de presidir els òrgans fiscalitzadors.

Rivera: El procés sobriranista portarà els catalans a la frustració

D'altra banda, el líder de Ciutadans ha defensat que el procés sobiranista del govern de la Generalitat portarà els catalans a una frustració col·lectiva. Rivera ha assegurat que després de tot aquest procés a Catalunya ningú estarà content, ni els que estan a favor de la consulta, ni els que hi estan en contra: "Els independentistes es frustarran per un govern que diu mentides, perquè diu que farà una consulta que no pot fer i els que no som independentistes seguirem emprenyats per un govern que no governa i es dedica tot el dia a parlar de la consulta".
 
Albert Rivera, a més, ha tornat a defensar que la consulta no es pot fer, ni tan sols per l'article 150.2 de la Constitució, perquè la sobirania de l'Estat no es pot deixar a les Comunitats Autònomes.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut