José Manuel Villegas, secretari general de Ciutadans (EFE)
José Manuel Villegas, secretari general de Ciutadans (EFE)
Madrid

Ciutadans insta Sánchez a aplicar el 155 a Catalunya si Torra no acata la Constitució

Actualitzat

Les declaracions de Quim Torra de divendres, quan deia que cal atacar un estat espanyol injust, continuen portant cua. Ciutadans creu que són una mostra més que el govern de Torra continua instal·lat en la il·legalitat.

El partit taronja demana al govern de Pedro Sánchez que "deixi de mirar cap a una altra banda" i sol·liciti formalment a Torra si pensa "acatar la Constitució, les lleis i les sentències dels tribunals".

En cas que Torra no ho acati, José Manuel Villegas ha assegurat que s'hauria d'aplicar el 155:

"Demanem formalment al senyor Sánchez que activi el requisit previ per a l'aplicació del 155 i, si la resposta del senyor Torra és que està fora de la llei, de la democràcia i de la Constitució, entenc que els partits constitucionalistes ens hauríem de reunir i decidir a quines competències hauria d'afectar l'aplicació del 155."

García-Albiol hi veu apologia de la violència

Per la seva banda, el PP les considera apologia a la violència contra l'Estat. El líder dels populars catalans, Xavier García-Albiol, creu que el govern de Sánchez ha de moure fitxa i hauria de considerar que Torra ha comès el delicte d'apologia de la violència. Són declaracions a Antena 3 3:

"L'apologia és això. Són declaracions que van en contra de la legalitat vigent i que permeten a l'estat de dret poder actuar. Per tant, li demanem al govern que explori la via de l'apologia."

Tant PP com Ciutadans consideren que n'hi ha prou amb les paraules de Torra per actuar contra el govern de la Generalitat.

El govern espanyol considera que, amb les declaracions, Torra "s'ataca a si mateix". La vicepresidenta, Carmen Calvo, afirmava aquest diumenge que "amb una frase inacceptable no s'ataca l'Estat espanyol".

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Cs
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut