Ciutadans i la CUP, els més crítics amb el discurs de Roger Torrent

La cap de l'oposició diu que no esperen diferències respecte a la presidència de Forcadell, mentre que els cupaires li retreuen que hagi obviat la declaració d'independència

RedaccióActualitzat

Ciutadans i la CUP han estat les formacions més crítiques amb el discurs que el republicà Roger Torrent ha fet després de ser escollit president del Parlament de la dotzena legislatura.

La cap de l'oposició i dirigent de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assegurat que no esperen grans diferències respecte a la presidència de Carme Forcadell:

"Sincerament, no tenim cap esperança de trobar en el senyor Torrent una persona imparcial, que sigui el president de tots els diputats i diputades i no només d'uns. Ha dit públicament que està compromès amb l'independentisme. No esperem que sigui gaire diferent de la senyora Forcadell."

 

La socialista Eva Granados demana que el discurs es tradueixi en fets i l'ha contraposat a la intervenció "sectarista" que ha fet Ernest Maragall com a president de la Mesa d'Edat:

"La intervenció del flamant president ha contingut paraules com respecte, convivència. Però també els he de dir que això són paraules. Volem comprovar els fets. I hem de dir que lamentem profundament el sectarisme de les paraules del president de la Mesa d'Edat, que ha vingut a fer una intervenció per parlar d'una Catalunya que la deu representar a ell, però és evident que no representava el conjunt de diputats i diputades asseguts a l'hemicicle."

 

 

Xavier Domènech, de Catalunya en Comú-Podem, ha coincidit a demanar que el compromís de treballar per a tothom es faci efectiu:

"Valorem que ha tingut moments que compartim. Esperem que sigui quelcom més que un discurs, que aquests compromisos que hem sentit avui a la cambra, a la recerca de la confiança dels grups que no li hem donat, es puguin dur a terme, perquè seria bo i positiu per al conjunt del país."

Carles Riera, de la CUP, ha retret a Torrent que hagi obviat la declaració d'independència del 27 d'octubre:

"No ha fet cap referència al 27 d'octubre, data en què el Parlament va declarar la independència i va proclamar la república. Avui esperàvem que el president del Parlament, en nom de la segona institució del país, reprengués la tasca que l'anterior Parlament i l'anterior mes van deixar pendent el vespre del 27 d'octubre a causa del cop d'estat que va dissoldre el Parlament."

 

Santi Rodríguez, del PP, ha observat un to conciliador en les paraules de Torrent:

"Bona part de la intervenció creiem que ha tingut un to conciliador que ens fa pensar que, potser, hi ha un trencament de la línia de la presidència del Parlament en relació amb la que tenia la darrera legislatura. (...) Des del PP exigim al president i a la mesa respecte."

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestidura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut