Ciutadans i el PPC veuen el referèndum liquidat i el PSC demana eleccions

Catalunya Sí que es Pot ha fet una petició de compareixença urgent del president Puigdemont

RedaccióActualitzat

Ciutadans, el PSC i el PP –que van van portar els pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries (CGE)– reclamen a l'executiu que abandoni definitivament el full de ruta independentista perquè ha quedat del tot desacreditat.

Entenen que, tombant la disposició específica del referèndum, el projecte de Puigdemont ja no té sentit. El líder socialista, Miquel Iceta, creu que, després del dictamen, el més conseqüent serien unes noves eleccions.

"Si l'únic objectiu d'aquest govern era convocar un referèndum, el govern s'ha quedat sense objectiu, la legislatura ha acabat i el que haurien de fer és convocar eleccions al més aviat possible."

Per Ciutadans, Fernando de Páramo ha insistit que ara ja no són només el govern espanyol i el Constitucional qui deixa sense sentit el full de ruta independentista.

"Ja no serveix el victimisme, ja no ha estat la malvada Fiscalia, el malvat Tribunal Constitucional... Ha estat el seu propi Consell de Garanties Estatutàries, nomenat per ells, qui ha dit que els pressupostos són il·legals perquè són contraris a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya."

Xavier García Albiol, del PPC, apunta al govern que podria tancar el CGE si decideix no fer cas de la resolució.

"Si el govern de Catalunya decideix no fer cas d'aquesta resolució perquè diu que no és vinculant, el que podrien fer és tancar el Consell de Garanties Estatutàries i ens estalviarem molts diners. I el descrèdit de veure com el govern de Catalunya no només no fa cas a les institucions espanyoles."

Per la seva banda, Joan Coscubiela, de Catalunya Sí que es Pot, interpreta que avui s'ha avalat l'aposta del seu grup per un referèndum pactat i ha fet una petició de compareixença urgent del president Puigdemont.

"La ciutadania de Catalunya i el Parlament tenen el dret que el president Puigdemont posi fi a aquest cúmul de despropòsits del seu govern i la majoria que li dona suport."

Anar al contingut