Barcelona

Ciutadans es planteja presentar-se a les eleccions generals i exercir de partit "frontissa" al Congrés

El partit revelació de les passades eleccions catalanes aspira ara al Congrés dels Diputats. Així ho ha expressat el seu líder, Albert Rivera, que ha afirmat que cal una alternativa als nacionalistes que exerceixi de "frontissa" a Madrid. El president de Ciutadans creu que la seva formació podria exercir aquesta funció, encara que ha reconegut que es tracta d'un desig de futur que l'executiva no ha estudiat fins ara. En tot cas, per aconseguir-ho, cal que Ciutadans es presenti a les eleccions generals. Una idea que ronda pel cap a Rivera, qui ha precisat que caldrà veure en quines circumscripcions, ja que depèn del suport que tinguin a cada província.

Actualitzat
El líder de Ciutadans-Partit per la Ciutadania (C's) creu que al Congrés li cal un un partit liberal pur que pogués fer de "frontissa", "com n'hi ha en altres països". Rivera afirma que Ciutadans, "per la seva forma d'actuació i pel suport que sembla que comença a tenir a la resta d'Espanya", podria exercir perfectament aquest paper. El dirigent liberal subratlla que "la gent està molt farta" dels enfrontaments entre el PP i el PSOE i que cal "grans pactes" en matèria d'immigració i educació.

Rivera ha estat molt crític amb el PP, assegurant que li "falta coherència" i que no pot "abocar la cavalleria contra l'Estatut", mentre que al País Valencià "aprova que la llengua pròpia és el valencià" i al Parlament andalús defensa una reforma estatutària que parla d'Andalusia com a "realitat nacional". El líder de C's assegura que els populars es comporten així per partidisme i es desmarca de la seva política. De fet, Rivera ha titllat d'incoherent Josep Piqué per qualificar la nova formació de partit d'"extrema dreta", mentre que el líder del PP, Mariano Rajoy, afirma que C's és un partit "d'esquerres" i partidari del "laïcisme". Lluny d'assemblar-se als populars, Rivera s'ha comparat al Partit Radical Italià, encara que amb un tarannà més "socialdemòcrata".

Rivera s'ha mostrat a favor del matrimoni homosexual, ja que "representa una evolució en els drets civils dels homosexuals", encara que ha matisat que l'adopció de nens per part d'homosexuals "és un tema més delicat", ja que entren en joc "els drets del nen". En aquest sentit, el líder de Ciutadans ha explicat que una part dels vots que li han permès obtenir tres escons al Parlament català és d'un electorat "que no combrega al cent per cent amb Zapatero", però que se sent identificat amb el PSOE.

El líder de C's ha advertit que Ciutadans "intentarà acabar amb el clientelisme de subvencions del catalanisme polític", i ha assegurat que la seva intenció és destinar aquesta inversió a polítiques socials. Finalment, ha afirmat que al Parlament es veurà la veritable cara de C's i "no la que alguns volen mostrar".
Anar al contingut