José Manuel Villegas, secretari general de Ciutadans
José Manuel Villegas, secretari general de Ciutadans

Ciutadans equipara la Fundació Francisco Franco amb les entitats independentistes

José Manuel Villegas diu a la SER que seria partidari d'il·legalitzar les organitzacions que van contra els valors constitucionals

Actualitzat

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, equipara la Fundació Francisco Franco amb les associacions independentistes. En una entrevista a la SER, Villegas també s'ha mostrat partidari d'il·legalitzar-les.

En resposta a la petició del PSOE d'il·legalitzar la Fundació Francisco Franco, el número 2 de Ciutadans, José Manuel Villegas, està disposat a obrir el debat per il·legalitzar-la però demana que també s'hi incloguin organitzacions com Òmnium i l'ANC, que per Viilegas actuen igual.

"La Fundació Francisco Franco és un exemple, però jo que soc català estic patint l'actuació d'associacions que també reben diner públic i que també defensen principis que estan totalment en contra dels valors constitucionals."

De tota manera, Villegas, en un primer moment, ha volgut deixar clar que és partidari de la llibertat d'expressió que exerceixen tant la Fundació Francisco Franco com les organitzacions independentistes.

"Personalment, estic d'acord a respectar la llibertat d'expressió fins i tot quan s'atempta contra els valors constitucionals."

Segons Villegas, obrir aquest debat demostraria la maduresa de la democràcia espanyola.

Aquest cap de setmana, la Fundació Francisco Franco va encendre les xarxes després de publicar un polèmic vídeo en què recordava el final de la Guerra Civil, l'1 d'abril del 1939. Alemanya va bloquejar l'accés a aquest compte de Twitter.

 

Resposta d'Òmnium

El portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha respost a Villegas a través del seu compte de Twitter. Acusa el secretari general de Ciutadans de mentir intencionadament sobre el finançament de l'entitat, que no rep cap subvenció pública.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut