Barcelona

Ciutadans donarà suport a la política social del nou govern, però s'enfrontarà a la identitària

El president del partit Ciutadans-Partit de la Ciutadania, Albert Rivera, ha assegurat que la seva formació s'enfrontarà amb el futur govern de la Generalitat en les polítiques identitàries, però ha afegit que, en canvi, està disposat a donar suport a les polítiques socials que desenvolupi el nou tripartit. Rivera també ha descartat que el seu partit presenti candidatura en les properes eleccions municipals fora de Catalunya.

Actualitzat

"El tripartit -ha dit- tindrà el nostre suport per a tot el que siguin les polítiques socials que han comentat, com, per exemple, la d'afrontar el tema de la vivenda, sempre, és clar, que estigui en el nostre programa. Ara, el que nosaltres no pactarem ni votarem conjuntament amb el tripartit serà la política identitària. Ciutadans farà una política constructiva i estarà al costat del tripartit en allò que sigui un progrés per als catalans. No ens tindrà al seu costat, sinó més aviat en contra, en tot allò que sigui política identitària", ha declarat a TV3. 

En aquest sentit, Rivera s'ha mostrat convençut que la irrupció del seu partit en el panorama polític català ha provocat que algunes formacions canviïn el seu discurs i prioritzin la política social. "L'arribada dels Ciutadans i l'atipament de part de la ciutadania pel debat identitari han fet canviar el discurs de molts partits; ja veurem si també les polítiques. L'altre dia vèiem en aquesta casa el senyor Carod-Rovira en un to poc habitual, que fins i tot ha estat criticat per gent d'ERC. Veiem que es parla de política social, sí, política identitària, no. Això ho hem aconseguit Ciutadans", ha assegurat.

Ciutadans encara no presentarà candidatura fora de Catalunya

D'altra banda, Rivera ha declarat que, de moment, no pensen presentar-se fora de Catalunya en les properes eleccions municipals i, si de cas, s'ho plantejaran de cara a les generals del 2008. "De moment, la idea de l'executiva és cenyir-nos a Catalunya en les properes municipals. El consell general del partit ha de decidir properament quina serà la posició definitiva. Creiem que el partit s'ha de consolidar a Catalunya", ha mantingut.

Rivera també s'ha mostrat dolgut pel fet que el líder del PP, Mariano Rajoy, els hagi comparat amb el GIL. "Em sembla fort que Mariano Rajoy parli de nosaltres com el partit del GIL o el partit de Mario Conde, quan hem fet concentracions per rebutjar agressions que han rebut a Catalunya les seus del PP", ha declarat.

En català i castellà

El dirigent de Ciutadans ha insistit que els seus diputats parlaran indistintament el català i el castellà al Parlament. "Jo utilitzaré normalment el català al Parlament, però en algunes ocasions parlaré en castellà segons amb qui parli o de què parli. I els nostres diputats tindran llibertat total per fer servir la llengua que vulguin. No volem crear confrontació, sinó que es parli igual al Parlament que al carrer. I espero que no passi com la darrera vegada que algú va parlar en castellà al Parlament i molts diputats es van aixecar", ha acabat Rivera. 

Anar al contingut