El portaveu de C's al Congrés, Joan Carles Girauta (EFE)
El portaveu de C's al Congrés, Joan Carles Girauta (EFE)
Madrid

Ciutadans dóna 48 hores de termini al PP o no hi haurà acord

El PP ha assenyalat que la negociació continua i alerta que "no vol ni accepta límits de terminis"

Actualitzat

Ciutadans ha donat un termini de 48 hores a les negociacions amb el PP per arribar a un acord. El portaveu de la formació taronja al Congrés dels Diputats, Joan Carles Girauta, ha avisat els populars que, si persisteix la "manca de voluntat" per concretar partides econòmiques i admetre reformes institucionals, no firmarà l'acord per a la investidura de Mariano Rajoy.

Girauta ha explicat aquest dijous a la tarda que Ciutadans es dóna a si mateix i dóna als populars aquest termini per intentar desbloquejar la situació. Tanmateix, ha lamentat que no han rebut del PP les xifres que demanen per quantificar les mesures que es negocien ni unes reformes institucionals que considera "crucials".

Després del quart dia de converses, Girauta ha dit que s'està parlant "de moltes coses" i que els negociadors "s'estan deixant les hores i les pestanyes" en la negociació. Al mateix temps, però, insisteix que el PP continua sense quantificar les mesures socials que es volen acordar i no acaba d'acceptar reformes institucionals de relleu, com les relatives al Senat, la despolitització de la justícia o la supressió de les diputacions provincials.

El PP subratlla que "s'ha avançat molt"

Per la seva banda, el PP ha assenyalat que la negociació amb C's continua i que "no s'ha acabat res, sinó tot el contrari". El vicesecretari d'Organització dels populars, Fernando Martínez-Maillo, ha assegurat que "s'ha avançat molt" i ha demanat "paciència" al partit d'Albert Rivera a l'hora de discutir sobre com finançar les mesures perquè "les xifres vénen al final".

Sobre el termini de 48 hores donat per C's, Martínez-Maillo ha dit que el PP "no vol ni accepta límits de terminis" i ha afirmat que, "si és necessari", es quedaran "tota la nit" negociant fins a assolir "un acord".

Anar al contingut