Ignacio Aguado, portaveu del grup parlamentari de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid, aquest migdia, quan ha comparegut davant la premsa (EFE)
Ignacio Aguado, portaveu del grup parlamentari de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid, aquest migdia, quan ha comparegut davant la premsa (EFE)
Madrid

Ciutadans demana formalment la dimissió de Cristina Cifuentes

El PP diu que la presidenta madrilenya no dimitirà i que "la presumpció d'innocència ha desaparegut"

RedaccióActualitzat

El grup parlamentari de Ciutadans a l'Assemblea de la Comunitat de Madrid ha demanat aquest matí la dimissió de Cristina Cifuentes i que el PP nomeni una candidatura alternativa fins a les eleccions, que s'han de fer d'aquí a un any.

 

"Exigim, des d'avui, la dimissió formal de la senyora Cifuentes com a presidenta de la Comunitat de Madrid i demanem al PP que presenti una candidatura alternativa per dirigir el govern de la Comunitat de Madrid de manera interina fins a les eleccions de l'any 2019."

 

L'anunci l'ha fet el portaveu, Ignacio Aguado, en una compareixença davant de la premsa gairebé a la una de la tarda, quan passava una hora de l'ultimàtum anunciat dissabte.

Aguado, precisament, ha començat recordant que "després de gairebé 20 dies amb notícia rere notícia" sobre l'afer del màster de Cifuentes a la Universitat Rey Juan Carlos, "vam posar un termini de 48 hores", que "ja ha passat".

També ha explicat que, "fora de termini", Ciutadans ha rebut "un document del PP on diuen que, evidentment, no estan d'acord amb aquesta comissió d'investigació". El document conté una proposta que, segons Aguado, "és el món al revés".

 

"El PP proposa desvirtuar la comissió d'investigació, des de la primera lletra fins a l'última, convertint-la en una persecució als periodistes, als professors, a les persones que han col·laborat i que han volgut conèixer la veritat en comptes de ser una investigació per perseguir i preguntar a tots aquells que han volgut ocultar la veritat i tapar els fets."

 

Preguntat sobre si Ciutadans donarà suport a una moció de censura si Cifuentes no dimiteix i el PP no presenta cap candidat alternatiu, Aguado s'ha limitat a dir que "avui fem aquest pas i estem a l'espera de saber, com abans millor, quin és el candidat, quina és la proposta que presenta el PP".

Concretant, ha dit que espera que el PP reaccioni "abans que acabi aquest mes d'abril".

 

Cifuentes no dimitirà

La resposta del PP madrileny a Ciutadans no ha trigat a arribar. Enrique Ossorio, portaveu del grup parlamentari popular, ha comparegut davant dels mitjans per desmentir Ciutadans i acusar-los de fer un "paripé" perquè, diu, en realitat, "ja havien pres la seva decisió aquest matí".

Ossorio ha insistit que "estàvem disposats que hi hagués una comissió d'investigació a l'Assemblea que proposava Ciutadans" i assegura que "a mi no m'han contestat, jo els he enviat el document a les 12.01 i el següent que he sabut ho he vist a la televisió".

 

Ossorio ha defensat que "hem fet un text que penso que està bastant bé" però Ciutadans "poden fer el que considerin oportú".

 

"La presidenta regional té un títol, té unes notes, un certificat de la Universitat i uns documents. Qui ha de demostrar que això no val no és ella."

 

Considera, però que, "la presumpció d'innocència ha desaparegut" en aquest cas.

Ha assenyalat, això sí, que considera que "seria irresponsable per a Ciutadans donar suport a una moció de censura perquè governi el PSOE amb el suport de Podem i Ciutadans".

I que, de tota manera, "Ciutadans ha votat el 64 per cent de vegades amb el PSOE, o el 70; i el 60 amb Podem. Així que tampoc no canviarà gaire la nostra vida".

El suport de Ciutadans a la moció de censura, ha reblat, "seria un càstig per als madrilenys".

ARXIVAT A:
Cristina Cifuentes
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut