Imatge d'arxiu d'una urna (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'una urna (Foto: ACN)
Barcelona

Ciutadans considera "colpista" la proposta de Laporta d'una coalició per la independència

Ciutadans ha carregat amb duresa contra la proposta de Joan Laporta -acompanyat d'Alfons López Tena i Uriel Bertran- de crear una candidatura unitària per les pròximes eleccions al Parlament que es digui Solidaritat Catalana per la Independència i que proclami la independència i la sotmeti després a referèndum. La formació considera "colpista" aquesta iniciativa. Mentre que la Generalitat no hi opina, un alt càrrec del govern, el delegat a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, ha abraçat la proposta de coalició.

Actualitzat
Un dels primers a donar suport a la iniciativa ha estat el portaveu de Decidim.cat i alcalde de Sant Pere de Torelló per EPM (vinculada a ICV), Jordi Fàbrega, que també és delegat de la Generalitat a la Catalunya Central. En un comunicat, Fàbrega anima "tothom de les EPM, així com de la resta de les opcions polítiques, davant de la situació social i política del país i de la reacció negativa de l'estat espanyol vers nosaltres, a ser suficientment generosos tots plegats i unificar esforços per generar il·lusió i confiança en el poble de Catalunya". 

En canvi, el portaveu de Ciutadans (C's), Jordi Cañas, ha considerat "colpista" l'actitud de Laporta. Segons ell, es tracta d'un "veritable cop d'estat contra la democràcia" perquè "qui promou vulnerar la legalitat des de les institucions només es mereix aquest qualificatiu, el de colpista". Cañas ha afegit que la iniciativa posa en evidència la "bogeria perillosa" en què està immers el nacionalisme català després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

Per la seva part, la Generalitat ha rebutjat opinar sobre la proposta. El portaveu de l'executiu, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha al·legat que la roda de premsa posterior a la reunió del govern no era el lloc de fer "una tertúlia". 
Anar al contingut