Rivera intervé en el consell general de C's aquest dissabte.
Rivera intervé en el consell general de C's aquest dissabte.
Barcelona

Ciutadans concorrerà a les eleccions europees per primer cop en solitari

Ciutadans ha decidit presentar-se per primera vegada amb les seves sigles a les eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig. Ho ha decidit el consell general de la formació, reunit aquest dissabte. L'elecció de candidats es farà a través d'unes primàries entre tots els militants del partit, durant aquest mes de febrer.

RedaccióActualitzat

Ciutadans ha decidit presentar-se per primera vegada amb les seves sigles a les eleccions al Parlament Europeu, el pròxim 25 de maig.

Ho ha decidit el consell general de la formació, reunit aquest dissabte. El líder de la formació, Albert Rivera, ha reconegut les dificultats que tindran davant una campanya d'àmbit estatal i en la qual competiran per un mateix espai polític amb altres partits com UPyD.
L'elecció de candidats es farà a través d'unes primàries entre tots els militants del partit, durant aquest mes de febrer. Molt probablement, el 22.

Els candidats no necessitaran avals -amb la voluntat d'obrir-se a la societat civil i als independents- i els militants podran votar de manera presencial o telemàtica aquesta llista de C's al Parlament Europeu.

Rivera ha apostat per una Europa unida i ha reiterat que un dels grans enemics de la UE és el "separatisme i la ruptura". "Això que avui lideren Mas i Junqueras és una de les pedres al camí de la Unió Europea", ha afirmat el líder de C's.

"Cal també una Europa que defensi una economia al servei dels ciutadans. No n'hi ha prou amb una Europa de mercat únic i moneda única", ha continuat el president de C's.

Finalment, el president de C's ha manifestat que en les eleccions del 25 de maig es posaran "els fonaments de l'Europa del futur". "I els majors enemics d'aquesta Europa són els euroescèptics, que volen tornar a les petites i velles nacions del XIX, i també els que ara volen separar i aixecar fronteres, que són igual de retrògrads", ha avisat Rivera, que ha defensat uns "Estats Units d'Europa" i una defensa ferma "de la unió, les llibertats i la convivència dels ciutadans".

Anar al contingut