Lorena Roldán anunciant la moció de censura contra Quim Torra (EFE)
Lorena Roldán anunciant la moció de censura contra Quim Torra (EFE)

Ciutadans registra una moció de censura contra Torra pel suport als CDR

Pedro Sánchez també endureix el to: "Catalunya necessita primer llei i després diàleg"

RedaccióActualitzat

Les filtracions sobre la presumpta relació entre Quim Torra i els detinguts de l'operació Judes estan escalfant la precampanya del 10 de novembre. Ciutadans obre una nova ofensiva contra Torra. L'executiva del partit d'Albert Rivera ha aprovat per unanimitat presentar una moció de censura contra el president de la Generalitat i aquesta tarda de dilluns ja l'han registrat al Parlament  amb el nom "Moció de la Convivència". Ara s'haurà de debatre en els pròxims cinc dies hàbils, a comptar des de l'endemà del registre i, per tant, tot faria pensar que el debat seria a principis de la setmana vinent.

Cs justifica aquesta mesura perquè considera que s'han traspassat totes les línies vermelles a Catalunya. L'anunci el feia aquest migdia la líder catalana de Ciutadans, Lorena Roldán.

"S'ha aprovat la presentació d'aquesta moció de la convivència per unanimitat per part de tots els membres de l'executiva nacional. Hem viscut una setmana negra a Catalunya, la setmana negra de l'independentisme. Començava dilluns amb la detenció de diversos integrants d'aquests comandos radicals separatistes, acusats per tinença d'explosius, i que ara estan en presó preventiva per presumpte terrorisme."


Cs també porta a la Fiscalia les informacions periodístiques que apunten a contactes entre Torra i detinguts dels CDR. Albert Rivera es reunirà al Parlament aquest dimarts amb el seu grup coincidint amb l'1-O.

 

Pedro Sánchez durant la presentació del lema de precampanya (EFE)

Des del PSOE, Pedro Sánchez també endureix el missatge. Ha assegurat que Catalunya necessita abans llei que diàleg.

En l'acte de presentació del lema de precampanya del PSOE -que és "Ara govern. Ara Espanya"-, Sánchez, en la línia del missatge d'aquest cap de setmana a la Festa de la Rosa del PSC, ha advertit als independentistes que han de condemnar la violència de manera rotunda.

"Reclamo que no cometin el pitjor dels errors és a dir, que no juguin amb foc, que condemnin la violència quan hi hagi indicis en el mateix moment que es produeixin (aplaudiments). Que condemnin rotundament la violència en totes les seves formes, i vingui d'on vingui, fins i tot si ve, sobretot si ve, de les seves files. Catalunya necessita diàleg i llei, o més ben dit, primer llei i després diàleg, però mai un diàleg que serveixi per tòrcer... També som la garantia d'oferir una alternativa progressista de refredament de l'economia, i som sens dubte la garantia enfront el secessionisme a Catalunya. Nosaltres podem parlar en nom d'Espanya perquè estem presents a tot Espanya, i podem parlar en nom de Catalunya perquè som l'essència de Catalunya."

 

Pablo Casado vol que s'apliqui la llei de seguretat nacional a Catalunya (EFE)

El popular Pablo Casado, que aquest dilluns reuneix al seu comitè de direcció a Barcelona, ha reclamat a Pedro Sánchez que apliqui des d'aquest mateix dilluns la llei de seguretat nacional a Catalunya perquè els Mossos "deixin de rebre ordres il·legals".

Casado ho ha explicat a Telecinco que, amb aquesta llei, "es prendria el control de les forces de seguretat", es podria tancar, ha afegit, "el mal anomenat" Centre de Seguretat Informàtica (Cesicat) i evitar que "estigui col·laborant en la preparació d'atemptats terroristes."

ARXIVAT A:
CsLorena RoldánQuim TorraParlament de CatalunyaMoció de censura
Anar al contingut