Barcelona

Ciutadans acusa Montilla d'enganyar els seus electors i buscar el poder i augura més crispació

La nova formació política que ha irromput en l'espectre parlamentari, Ciutadans-Partit de la Ciutadania, ha valorat negativament la reedició del tripartit. El candidat de la formació i diputat electe, Albert Rivera, ha acusat José Montilla d'enganyar els seus electors, a qui assegura que va prometre un govern estable i l'abandó de la política identitària, fita, segons ell, incompatible amb la presència d'ERC al govern. Rivera ha augurat una etapa de més crispació i d'abandonament de les polítiques socials si el tripartit segueix el camí de la seva primera experiència en el govern.

Actualitzat
El presidenciable de Ciutadans afronta la nova etapa de govern amb preocupació. Albert Rivera ha destacat que en els últims tres anys s'ha estat discutint de polítiques identitàries i qüestions patriòtiques, i ha afegit que ara "amb el pes que té ERC respecte al PSC encara serà més complicat". Així s'ha manifestat aquest vespre després de saber que el futur govern català tornarà a passar per la fórmula del tripartit, ara però, amb Montilla al capdavant. Rivera ha estat molt crític amb el futur president català, a qui ha acusat de fer tot el possible per aconseguir el poder malgrat haver perdut les eleccions.

Per la seva banda, el secretari general del partit, Antonio Robles, ha denunciat que amb l'actual llei electoral "els grups minoritaris nacionalistes acabin governant el país". Robles s'ha mostrat partidari d'una segona volta electoral per tal que de les urnes surti "el que el poble vol" ja que, ha dit, els "interessos polítics distorsionen el que el poble vol".
Anar al contingut