Barcelona

Ciutadans acusa l'independentisme de fracturar la societat

També denuncia les "aberrants pràctiques antidemocràtiques" a Catalunya, mentre que el govern creu que és Cs qui causa divisió

RedaccióActualitzat

Ciutadans acusa l'independentisme de ser el responsable de les tensions al carrer i de la marxa de Catalunya que gent que no pensa com el govern. Aquest dimecres al Parlament, en el ple monogràfic sobre la convivència proposat pel partit d'Albert Rivera, la formació ha denunciat les "aberrants pràctiques anitdemocràtiques" que es viuen a Catalunya.


A parer de Ciutadans, els llaços grocs a escoles i comissaries dels Mossos, pressions a treballadors públics, els articles de Torra o la megafonia de l'Ajuntament de Vic són mostres de la fractura social. El portaveu de la formació, Carlos Carrizosa, ha afirmat que l'ambient s'ha fet irrespirable per a molta gent:

"Saben que hi ha molta gent que volen marxar de Catalunya perquè està farta d'aquest ambient? Que estem perdent capital humà, dels millors? És igual, no? Potser és perquè la convivència a Catalunya és difícil des que vostès van iniciar aquesta accelerada cap a enlloc."

"Passa a milers de famílies catalanes, de la mateixa manera que amistats, que en grups de xat han hagut de demanar que no es parli de política perquè allò derivava en discussions aferrissades."

 


L'executiu de Quim Torra ho ha negat amb rotunditat. De fet, el president de la Generalitat ha considerat que és Ciutadans qui vol trencar la convivència:

"Quan un grup o un partit s'ha creat amb l'únic objectiu de crispar i cercar la fractura és molt difícil sortir d'aquí i fer mai cap proposta en positiu i que no es dediqui, sistemàticament, a mirar d'esmicolar el consens i, precisament, la convivència."

 

El vicepresident, Pere Aragonès, ha denunciat el que ha qualificat de mostres continuades d'inhumanitat de Ciutadans cap als empresonats independentistes i ha acusat el principal partit de l'oposició de "tensar el carrer" per "quatre vots".

El PSC ha apel·lat al diàleg i ha alertat contra "l'error dels ultimàtums" o les "condicions impossibles de complir", mentre que Catalunya en Comú ha acusat Ciutadans de fomentar l'odi i ha afegit que l'independentisme també es pot haver equivocat:

"Hi ha unes quantes forces que també poden dir 'potser ens vam equivocar en això' (...) Per exemple amb una DUI, potser també va contribuir a tensar la situació política i social a Catalunya."

La CUP ha negat cap fractura, ha retret a Cs que parli de "comandos" quan es refereix als CDRs i ha denunciat que "si vostès volen parlar d'un assalt, n'hem tingut en aquest Parlament, un de polític, el que ha fet Llarena en relació amb la sobirania del Parlament".

El PP, per la seva banda, ha demanat a Ciutadans que presentin una moció de censura.

Entre les conclusions del debat, que es voten aquest dijous, també hi haurà la monarquia. Els comuns, que dimarts van votar en contra d'abolir-la perquè no estaven d'acord amb el conjunt del text, portaran al ple una proposta que, justament, demana que se suprimeixi.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaCsJxCatERCEn comúPPPSCCUP
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut