Barcelona

CiU veu el vot nul d'ERC com una decisió "covarda" i exigeix a Maragall que trenqui el tripartit

El president de CiU, Artur Mas, ha qualificat la decisió d'ERC de demanar el vot nul en el referèndum de l'Estatut com "una decisió covarda, democràticament insana i impròpia d'un partit de govern". Mas ha exigit a Maragall que com a president de la Generalitat "prengui cartes en l'assumpte" i faci alguna cosa per "impedir el ridícul". El líder de CiU ha demanat a Maragall que recompongui el govern "encara que sigui en minoria", tot i que li ha avançat que la seva coalició no entrarà en cap govern si no és a través de les urnes. Mas ha afirmat que "els interessos d'una persona per mantenir-se al poder" no poden passar per sobre dels de tot un país. I ha afegit: "El tripartit està acabat."

Actualitzat

Els partits catalans començaven la setmana fotografiant-se plegats al voltant de la ponència del Senat que ha vist el nou Estatut i l'acaben de mala manera amb la decisió d'Esquerra Republicana de recomanar el vot nul, tot i veure legítim també el "no" i el vot en blanc. Artur Mas ha exigit a Pasqual Maragall que no permeti aquesta situació i ha desafiat Esquerra a votar que "no" si no creuen en aquest Estatut abans d'optar per una posició per mantenir la seva permanència en el govern tripartit. El líder de Convergència ha titllat de "covarda" i "indecent" la decisió d'ERC de demanar el vot nul, i ha afegit que Carod ha fet un "numeret de circ de baixa qualitat" amb aquesta petició.

Trencar el tripartit

Però Mas ha anat més enllà quan ha considerat que després que ERC hagi mogut fitxa, ara li toca a Maragall. El president de CiU ha exigit a Maragall una "recomposició" del govern català "encara que sigui en minoria". "Reclamem un mínim de decència", ha exclamat Mas, que ha afegit que el vot nul d'Esquerra és "la culminació del ridícul" del tripartit i que Maragall no ho pot acceptar. El líder convergent ha considerat que "si Maragall permet aquesta situació Catalunya es queda sense govern" ja que el tripartit, segons ha dit, "no aguanta". Mas ha reconegut que a Maragall "no li queden gaires sortides", però ha afirmat que no pot ser que els interessos d'una persona per mantenir-se al poder passin per sobre dels interessos de tot el país". Amb tot, Mas ha avançat al president de la Generalitat que no comptin amb CiU per entrar al govern, ja que la coalició nacionalista no ho farà si no és "per elecció a les urnes".

Mas ha carregat amb força contra ERC i el PP, dels quals ha dit que "competeixen en un concurs de mèrits per veure qui la fa més grossa", encara que les "conseqüències" de les accions dels dos partits "acaben sent les mateixes", ha conclòs. Per Mas ha quedat clar que les posicions que defensen ERC i el PP provocarien que Catalunya "és quedés com està, amb l'Estatut vigent i cap pas endavant". En aquest sentit, Mas ja ha començat a llançar les primeres idees claus de la seva campanya quan ha afirmat que qualsevol altra opció de vot diferent del "sí" té com a "conseqüència clara" que Catalunya es quedi amb l'Estatut vigent.

Anar al contingut