Barcelona

CiU supera en sis punts el PSC en intenció de vot segons l'últim baròmetre de la Generalitat

Si avui se celebressin les eleccions a la presidència de la Generalitat de Catalunya, CiU superaria de gairebé sis punts el PSC en intenció directa de vot, segons el baròmetre d'estiu fet públic pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat. CiU obtindria prop del 24% dels suports, amb un retrocés d'un 1%, i el PSC un 18%, amb una pèrdua de més d'un punt i mig. ERC baixa un 1,2% i obté un 8,4% dels vots i Ciutadans es manté. ICV augmenta gairebé dos punts en intenció de vot i se situa en un 6,9%. El PP també millora resultats i obté un 3,9%, una dècima més que al baròmetre del maig.

Actualitzat
CiU ha augmentat vuit dècimes la distància respecte als socialistes malgrat que obté menys vots. Fa dos mesos, en el darrer baròmetre, registrava un increment del 3,5% dels vots, mentre que en el baròmetre d'estiu en perd un 1%.

El PSC també empitjora resultats i passa de prop d'un 20% dels suports a un 18%, és a dir, una diferències de més d'un punt i mig.

ERC tampoc no millora i se situa en un 8,4%, quan en la passada enquesta del mes de maig aconseguia un 9,6% d'intenció de vot i només retrocedia dues dècimes davant l'1,2% que baixa ara.

ICV-EUiA és la formació que millors resultats ha obtingut, ja que ha passat d'un 5,1% i un descens de la intenció de vot d'un 0,8%, a prop d'un 7% i un augment de dos punts.

El PPC torna a avançar una dècima, igual que en el baròmetre anterior, i se situa en un 3,9%. Ciutadans es manté i atura el retrocés que va tenir en l'última enquesta.

El baròmetre de juliol del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat s'ha elaborat a partir de 2.000 enquestes, fetes entre el 29 de juny i el 10 juliol. La situació econòmica és el que més preocupa els catalans. L'atur i la precarietat laboral són el principal problema per al 53% dels enquestats, i el funcionament de l'economia en general, per a un 20,5%. Aquestes xifres són inferiors a les de l'abril, quan el percentatge va ser d'un 56 i un 26%.
Anar al contingut