Madrid

CiU responsabilitza Montilla de l'anul·lació del trasllat de la CMT i Esquerra aposta per fer una altra llei

La decisió del Tribunal Suprem (TS) d'anul·lar el trasllat de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) a Barcelona ha provocat diverses reaccions entre els grups parlamentaris catalans a Madrid. El diputat de CiU Jordi Vilajoana ha responsabilitzat l'exministre d'Indústria i futur president de la Generalitat, José Montilla, del "gravíssim error" que ha permès que s'invalidi el trasllat per defecte de forma, mentre que des d'ERC Jordi Ramon ha qualificat els impulsors del recurs com a "caspa" del funcionariat madrileny, i ha apuntat que si es fa efectiva la sentència caldria impulsar el trasllat a través d'una nova llei. També a Catalunya, els diferents portaveus hi han dit la seva.

Actualitzat
El portaveu de CiU al Parlament, Felip Puig, ha tingut paraules dures per a Montilla arran de la decisió del TS. Diu que el futur president de la Generalitat començarà el mandat "sota zero, amb un balanç negatiu". Igualment l'ha qualificat d'"incompetent" i "pèssim gestor", així com de "mal defensor de l'autogovern de Catalunya". Tot plegat fa que per Puig, el càrrec que a partir de divendres ostentarà José Montilla suposi ja, un "mal presagi".

Des d'Esquerra Republicana, el seu portaveu, Joan Ridao, s'ha dirigit en canvi al govern de l'Estat, al qual ha demanat "fermesa" en aquest contenciós encara que hagi de solucionar "errors de forma" en el decret de descentralització. Ridao també ha lamentat la "politització" dels tribunals espanyols.
Anar al contingut