Calonge

CiU recupera l'alcaldia de Calonge després d'una moció de censura

El municipi de Calonge, al Baix Empordà, torna a tenir alcalde de CiU, Jordi Soler, que ja ho va ser l'anterior legislatura, després que en el ple extraordinari ha prosperat la moció presentada per CiU i ERC contra el fins ara alcalde del PSC, Antoni Esteve. La moció ha prosperat amb vuit vots a favor, que sumen els seus impulsors, el regidor no adscrit David Plana i l'exregidora socialista Maria Teresa Pellicer, contra els cinc del ja anterior equip de govern, format pel PSC, CCSA i SAI.

Actualitzat
Durant el seu torn de paraula, Jordi Soler ha justificat la moció dient que el govern del poble "estava esgotat des de feia mesos" i ha titllat de "victimista" l'ara exalcalde Antoni Esteve. Soler s'ha marcat com a prioritats del seu govern la revisió del Pla General, la reforma dels nuclis del municipi, la creació de la tercera línia escolar a Sant Antoni de Calonge, així com la construcció d'una llar d'infants a Sant Antoni i l'ampliació de la de Calonge.

Per la seva banda, Esteve ha rebutjat les acusacions i ha refermat la intenció d'apel·lar al pacte contra el transfuguisme. Pels grups desbancats del consistori el nou govern és numèricament lícit, però no ètic.
Anar al contingut