El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve (CiU)
El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve (CiU)
Barcelona

CiU oficialitza el trencament amb el PP a la Diputació de Barcelona i ja hi governa en solitari

Després de trencar el pacte amb el PP, les dues vicepresidències dels populars passaran a mans dels nacionalistes, que, ara, hauran de buscar acords puntuals dels grups d'esquerres.

RedaccióActualitzat
Convergència i Unió ha trencat formalment amb el PP i ha començat a governar en minoria a la Diputació de Barcelona. Ha estat el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve (CiU) qui ha anunciat que a partir d'aquest 4 de febrer queda sense efecte el pacte entre el seu partit i el PPC i s'obre una nova etapa de govern en solitari.

Després de trencar el pacte amb el PP, es redueix una vicepresidència, de manera que en quedaran quatre. Així, les dues vicepresidències dels populars passaran a mans dels nacionalistes, que, ara, hauran de buscar acords puntuals dels grups d'esquerres.

La vicepresidència primera l'ocuparà l'alcalde de Cercs, Ferran Civil (UDC), i la segona correpondrà a l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa (CDC). L'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, serà el nou vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, en substitució de Josep Llobet. I la quarta vicepresidència, que és de caràcter institucional -no executiva-, recaurà en Antoni Fogué (del PSC i expresident de la Diputació).

La ruptura entre PPC i CiU a la Diputació de Barcelona es formalitza després del període de dos mesos que la federació es va donar per replantejar-se les aliances amb els populars per les seves distàncies respecte a assumptes com el debat sobiranista de Catalunya i per les exigències del seu soci parlamentari, ERC, que trenquessin tots els llaços amb els populars. No obstant això, Esteve ha descartat que el trencament es degués a cap "imperatiu" de CiU, i ha dit que és fruit d'una reflexió interna a la federació."És difícil mantenir el govern de coalició quan contínuament s'està en contra dels objectius dels respectius partits", ha declarat.
Anar al contingut