Barcelona

CiU obté 11 diputats i promet ser decisiva i defensar Catalunya a Madrid

Convergència i Unió ha guanyat, finalment, onze diputats. La federació nacionalista ha rebut amb satisfacció els resultats que superaven en un escó l'actual representació de deu al Congrés. Segons han ressaltat, CiU és l'única força política catalana que ha resistit la forta bipolarització PSOE-PP que s'ha viscut durant la campanya. Amb aquests resultats, CiU continuarà com a tercera força política de la cambra baixa i promet que serà decisiva i espera que sigui el partit guanyador qui mogui fitxa. La federació s'erigeix com a garant del catalanisme polític a Madrid.

Actualitzat

Convergència i Unió ha estat la imatge de la resistència en aquestes eleccions generals. La resistència del seu candidat, Antoni Duran i Lleida, després de ser sotmès a una complicada operació pocs dies abans de l'inici de la campanya, i la resistència en els resultats, que fins i tot han superat en un escó.

Des de l'Hotel Majestic de Barcelona, tradicional punt de trobada de CiU per fer el seguiment de les nits electorals, Duran ha comparegut amb el president de CiU, Artur Mas. A aquest últim li ha tocat la part dels agraïments i entre ells el més especial, dirgit al cap de llista, a qui ha agraït no només els resultats, sinó també l'esforç fet.

Josep Antoni Duran i Lleida ha destacat que la seva formació ha resistit l'onada de bipolarització promoguda per PP i PSOE i que els resultats la converteixen en força "central" per a la governabilitat espanyola en la pròxima legislatura. Ha denunciat que s'hagi intentat limitar la presència de CiU en la campanya i també en la política espanyola, i s'ha mostrat satisfet i orgullós pel fet que no ho s'hagi aconseguit.

Duran ha assegurat que qui vulgui fer alguna cosa haurà de comptar amb CiU i, per extensió, amb Catalunya. Ha afegit que no correspon a la federació moure peça, sinó als partits d'àmbit espanyol, i els ha recordat que el seu suport es farà sobre la base dels compromisos que defensa CiU. Un d'aquests compromisos, ha recordat, és el de no pactar amb la llista perdedora. Assegura que prioritzarà Catalunya i les necessitats de Catalunya.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut