Tarragona

CiU i PPC arriben a un acord per governar la Diputació de Tarragona

Convergència i Unió mantindrà la presidència de la Diputació de Tarragona després de l'acord a què han arribat les direccions de Convergència i el Partit Popular. Amb l'acord de les dues formacions s'acaba amb els governs d'unitat que aquests últims anys havien aconseguit un oasi d'entesa entre totes les forces representades en aquest organisme, malgrat la superioritat de diputats que sempre havia tingut Convergència. Els dirigents de Convergència ja havien anunciat que no es tornaria a repetir aquest govern d'unitat després de casos com el pacte de la Diputació de Lleida entre el PSC i Esquerra. El detonant de l'acord d'avui pot haver estat el pacte de la Diputació de Girona, que en deixa fora la federació nacionalista.

Actualitzat

CiU i PPC han arribat un acord per governar la Diputació de Tarragona, institució que continuarà presidida per Convergència. Els populars i UDC ocuparan, respectivament, les dues vicepresidències. CiU i PPC han ratificat l'acord a través d'un comunicat conjunt després d'una setmana d'intenses negociacions.

Ara només falta que el pacte sigui finalment ratificat amb una "foto" pels líders de CiU, Artur Mas, i del PPC, Josep Piqué. Els populars haurien posat aquesta última condició, segons fonts de la federació nacionalista, que han assenyalat que la trobada entre els dos dirigents se celebrarà en els pròxims dies.

El pacte de la Diputació de Tarragona ha estat fruit d'una reunió que aquest migdia han mantingut el vicesecretari general d'acció municipal de CDC, Lluís Corominas, el secretari d'organització d'UDC, Antoni Castellà, i el secretari general del PPC, Rafael Luna. A la reunió també han estat presents els responsables de CiU en el Camp de Tarragona, Joaquim Nin i Albert Vallvé, i el president del PPC a Tarragona, Miquel Àngel López Mallol.

D'aquesta forma, després de la pèrdua de les diputacions de Girona i Lleida, CiU només podrà retenir una de les quatre diputacions catalanes, de la mà del PPC. Esquerra ha optat per pactar amb el PSC les diputacions de Lleida i Girona a canvi que els republicans ostentin la presidència d'aquestes dues institucions, malgrat ser la tercera força a la demarcació, per darrere de CiU i PSC.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut