Barcelona

CiU i PPC acusen el govern de mentir en el transvasament del Segre

El govern de José Montilla ha hagut d'escoltar, durant la sessió de control al Parlament, crítiques per manca de transparència en el projecte per dur aigua del Segre al Llobregat. Tant CiU com el PPC consideren que l'executiu ha mentit i s'han remès a les declaracions del conseller de Medi Ambient a Catalunya Ràdio, en què ha admès que la proposta es va ajornar fins després de les eleccions generals. Montilla ha replicat que el seu govern sabia que, si no plovia, s'haurien d'anar aplicant mesures "excepcionals" i s'ha compromès que hi hagi solidaritat "en les dues direccions" si els regants de l'Ebre accedeixen a vendre aigua a Barcelona.

Actualitzat
Les paraules del conseller de Medi Ambient han desfermat les crítiques de l'oposició durant la sessió de control, que creu que el govern ha mentit i ha ocultat la proposta de transvasament tant com ha pogut.

El president de CiU, Artur Mas, ha considerat que l'executiu "s'ha de treure la hipocresia de sobre", estudiar "seriosament" el transvasament del Roine i comprometre's que hi haurà "solidaritat respecte a tothom", que vol dir que "si es va a comprar o obtenir aigua d'aquells que tenen concessions, la solidaritat és en doble direcció, també nostra cap als territoris que tenen inversions pendents". Precisament, els regants de l'Ebre han desmentit que estiguin pensant en aquesta opció.

De la seva banda, el popular Daniel Sirera considera que José Montilla "o no diu la veritat o no s'assabenta del que passa al seu govern. En to irònic, també ha avisat el conseller de Medi Ambient, que ha dit que, malgrat ser agnòstic, s'encomana a la Verge de Montserrat, que no n'hi ha prou "amb un acte de fe" per solucionar el problema de la manca de pluja.

José Montilla ha replicat les crítiques amb l'argument que "de propostes formals" de dur aigua del Segre "encara no se n'han fet" i ha admès que sí que "hi havia coneixement que si no plovia, s'haurien d'aplicar". D'aquesta manera ha donat a entendre que, efectivament, el govern espanyol estava al cas de la proposta abans de les eleccions del 9-M.

El president de la Generalitat ha donat les gràcies diverses vegades als alcaldes de la demarcació de Tarragona que cediran aigua dels pous a Barcelona i ha subratllat que els ciutadans "tenen clar que la solidaritat va en dues direccions". Montilla ha reclamat que "cap català, visqui on visqui, no vulgui per a un altre compatriota el que no vol per a ell", en referència al fet d'obrir l'aixeta i que no hi ragi aigua.

Respecte del transvasament del Roine, Montilla ha negat que el seu govern hagi canviat de rumb envers el tema i ha desmentit que sigui la solució definitiva al problema de la sequera.

Durant la sessió de control s'ha evidenciat una vegada més el distanciament entre el cap de l'oposició i el president de la Generalitat en les polítiques per fer front a la sequera, diferències que intentaran superar dilluns que ve en una reunió bilateral.
Anar al contingut